Predstavljen projekt o podizanju svijesti o invaliditetu

Slika topvijesti/2017/ozujak/akademija_projekt_17_3.jpg

Na Policijskoj akademiji je u petak, 17. ožujka održano predstavljanje projekta „Edukacija podizanja svijesti o invaliditetu za policijske djelatnike“.

Foto: MUP

Na Policijskoj akademiji je u petak, 17. ožujka održano predstavljanje projekta „Edukacija podizanja svijesti o invaliditetu za policijske djelatnike“.

S ciljem educiranja i senzibiliziranja budućeg i djelatnog policijskog kadra o rastućoj prisutnosti i sudjelovanju osoba s intelektualnim i/ili psihosocijalnim teškoćama u zajednici kao ravnopravnih građana Republike Hrvatske, projekt provodi Centar za obrazovanje odraslih Validus u partnerstvu s Policijskom akademijom.

Projekt su na Policijskoj akademiji predstavili Dario Hrebak, državni tajnik u Ministarstvu unutarnjih poslova i Nataša Tomljenović iz Centra za obrazovanje odraslih Validus.

„Policijski službenici u obavljanju svojih svakodnevnih zadaća i dužnosti  primjenjuju zakonom dane im policijske ovlasti. Često puta zbog tzv. nevidljivog invaliditeta policijski službenici ne mogu razlikovati građanina s invaliditetom i građanina koji nema invaliditet i prilikom postupanja često se upravo takvim građanima nanosi određena nepravda“, kazao je državni tajnik Dario Hrebak i dodao kako je to upravo jedan od razloga zašto je Ministarstvo unutarnjih poslova odlučilo sudjelovati u projektu koji će sigurno imati za posljedicu podizanje svijesti ne samo kod policijskih službenika nego i direktno kod hrvatskih građana.

„Policijska akademija zajedno s Ministarstvom unutarnjih poslova već duži niz godina sudjeluje na ovakvim ili sličnim projektima za koji nam je doista cilj podizanje senzibiliteta javnosti, ali i ono što je nama iz našeg kuta gledanja najvažnije, a to je podizanje svijesti samih policijskih službenika koji imaju obvezu primjenjivati zakon“, riječi su kojima državni tajnik Dario Hrebak podržao ovaj projekt.

U skladu s time će se u naredne dvije godine i na Policijskoj akademiji, ali i u policijskim upravama  provoditi edukacije kako bi budući policijski djelatnici razvili svoje komunikacijske vještine u svakodnevnoj interakciji s osobama s invaliditetom.



Stranica