Predstavljen „Priručnik za rukovanje, gađanje i uporabu jurišne puške VHS K2“

Riječ je o praktičnom priručniku, namijenjenom i prilagođenom krajnjem korisniku, policajcu

U Knjižnično-informacijskom centru Službe za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko-knjižničnu djelatnost 29. svibnja održana je promocija novog „Priručnika za rukovanje, gađanje i uporabu jurišne puške VHS K2“ Siniše Jasića.

Na predstavljanju su bili predstavnici Zapovjedništva specijalne policije, Zapovjedništva interventne policije i Vojne policije, kao i Policijske akademije. Okupljenima su se uvodno obratili načelnik Policijske akademije Dubravko Novak i voditelj Službe za stručno usavršavanje i specijalizaciju Ilija Jakić, koji je napomenuo kako kao čitatelji često nismo ni svjesni koliko je truda uloženo u pojedino izdanje – iščitavanja, istraživanja i naposljetku pisanja – te je zahvalio i čestitao autoru.

Riječ je o praktičnom priručniku, namijenjenom i prilagođenom krajnjem korisniku, policajcu.

"Ideja je bila prikazati svojstva i korištenje puške VHS K2 kroz specifičnosti policijskog posla – upotrebu iz blizine, u naseljenom području… i na taj način povećati razinu sigurnosti", rekao je autor Jasić dodavši: „VHS K2 vrhunska je puška, visokog stupnja funkcionalnosti i sigurnosti, a uz dobru obuku omogućit ćemo policajcima da iskoriste njezin potencijal u potpunosti.“

Priručnik je tiskan za internu uporabu Ministarstva unutarnjih poslova te će biti distribuiran u policijskim upravama i postajama u fizičkom obliku, ali će biti dostupan svim policijskim službenicima i u PDF-u.

Stranica