Predsjednik Stjepan Mesić primio izaslanstvo MUP-a

Slika topvijesti/listopad/primkodpreds.jpg

U Zagrebu 1. listopada 2007. u povodu Dana policije 29. rujna, Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova čelu s ministrom Ivicom Kirinom.

U Zagrebu 1. listopada 2007. u povodu Dana policije 29. rujna, Predsjednik Republike Stjepan Mesić primio je izaslanstvo Ministarstva unutarnjih poslova čelu s ministrom Ivicom Kirinom. Tom se prigodom  Predsjednik Mesić zahvalio je svim djelatnicima MUP-a na njihovoj ulozi tijekom Domovinskoga rata i naglasio kako se sada treba okrenuti budućnosti jer u doba globalnog terorizma, organiziranoga  kriminala te ostalih ugroza sigurnost postaje sve važniji i cjenjeniji resurs. Za to je potrebno usklađeno djelovanje i suradnja brojnih državnih službi, ali i međudržavna suradnja. Mesić je naglasio i ulogu policije koja je presudna u postizanju sigurnosti. Dodao je da institucije, posebno policija, trebaju učiniti još više na zaštiti građana i njihove imovine te da odlučnost državnih institucija u postizanju tog cilja pokazuje kako smo na dobrom putu.
Predsjednik je rekao kako na percepciju sigurnosti utječe i prihvaćanje europskih standarda suradnja s europskim zemljama i zemljama regije.

Ministar Kirin je istaknuo kako je od siječnja ove godine završen OESS-ov monitoring rada te da se sustavno radi na podizanju standarda djelatnika MUP-a, kako bi bili opremljeni najsuvremenijim sredstvima.

-Nismo sretni dok god postoji i jedno kazneno djelo, no učinit ćemo sve da ih smanjimo na najmanju moguću mjeru. Hrvatska policija je spremna odgovoriti na sve ugroze, kako organiziranog kriminala, tako i drugih oblika kriminaliteta, istaknuo je ministar Kirin te naglasio da hrvatska policija ima vrlo dobru međunarodnu suradnju i da je uključena u europske pretpristupne fondove kao što su PHARE i CARDS programi.

Hrvatska policija je među prvima u svijetu spojena na Interpolovu bazu podataka, kazao je Ministar, dodajući da je naša policija spremna preuzeti čuvanje vanjskih granica Europske unije. Govoreći o novom zapošljavanju u MUP-u, ministar je naglasio kako se vodi računa i o zastupljenosti nacionalnih manjina.

Povodom Dana policije i blagdana Svetog Mihovila u subotu, 29. rujna u Hrvatskom narodnom kazalištu održana je tradicionalna Svečana akademija na kojoj se ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin obratio brojnim djelatnicima Ministarstva i gostima.  O rezultatima rada policije tijekom protekle godine iscrpno izlaganje održao je i ravnatelj policije, Marijan Benko. U nedjelju, 30. rujna na ŠRC Jarun, kao što smo ranije najavili,  građanima je predstavljen rad policije, građani su mogli dobrovoljno darivati krv za Zakladu Ane Rukavine.



Stranica