Predsjednik odlikovao policajce Kruljca i Svatoša

Slika topvijesti/godina2010/PROSINAC/odlikovanje02.jpg

Predsjednik Josipović odlikovao je danas Redom hrvatskog trolista policajce Tihomira Svatoša i Igora Kruljca za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku stečene sudjelovanjem u mirovnoj misiji UN-a na Haitiju u trenucima kad je tu zemlju pogodio snažan potres.

Predsjednik Republike Ivo Josipović odlikovao je danas Redom hrvatskog trolista policajce Tihomira Svatoša i Igora Kruljca za osobite zasluge za Republiku Hrvatsku stečene sudjelovanjem u mirovnoj misiji UN-a na Haitiju u trenucima kad je tu zemlju pogodio snažan potres. Dodjeli odlikovanja nazočili su, među inima, i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko te glavni ravnatelj policije Oliver Grbić.

Policajci Svatoš i Kruljac, koji su u sklopu mirovne misije UN-a na Haitiju bili instruktori na tamošnjoj policijskoj akademiji, istaknuli su se nesebičnom pomoći i požrtvovnim radom zajedno s lokalnim vlastima u raščišćivanju posljedica potresa koji je tu zemlju pogodio 12. siječnja ove godine i prouzročio velike ljudske žrtve i materijalnu štetu.

- Vaše hrabro držanje i profesionalan odnos u toj situaciji još jednom je pokazao kako imamo profesionalnu i obučenu policiju koja je spremna suočiti se sa svim izazovima - rekao je predsjednik Josipović.

Policajcima Svatošu i Kruljcu mandat u misiji je zbog potresa produžen s planiranih 12 za još šest mjeseci a to, istaknuo je predsjednik Republike, daje dodatnu vrijednost i veličinu pomoći koju su pružili.

- Iako su vas kod kuće željno čekale vaše obitelji, ostali ste u skoro nemogućim uvjetima pomagati stanovništvu i vlastima što daje dodatnu vrijednost i veličinu vašem činu - poručio je Josipović te im uručio odlikovanja i čestitao na nesebičnom i požrtvovnom radu u misiji.

Hrvatski policajci sudjeluju u pet mirovnih misija u svijetu od kojih su tri pod okriljem Ujedinjenih naroda, a dvije pod okriljem Europske unije.

.



Stranica