Predavanje specijalnog agenta FBI-ja Jamesa Gaylorda o ekonomskoj špijunaži

Slika topvijesti/2015/ozujak/gaylord.jpg

Agent Gaylord govorio je o slučaju Chi Mak te svjetski poznatom slučaju u kojem je prvooptuženi bio Greg Chung, državljanin SAD-a koji je radio na svemirskom programu NASA-e, a FBI ga je uhitio pod sumnjom da je tijekom godina prikupljao poslovne tajne ključne za američki svemirski program i odavao ih NR Kini.  

 

James E. Gaylord, višestruko nagrađivani specijalni agent FBI-ja s tridesetogodišnjim iskustvom održao je u četvrtak, 26. ožujka, predavanje na Policijskoj akademiji za predavače i studente Visoke policijske škole, polaznike i nastavnike temeljne policijske obuke i zainteresirane djelatnike MUP-a na temu ekonomske špijunaže.

 

Agent Gaylord koji je u karijeri radio na brojnim slučajevima istraga ekonomske špijunaže i organiziranog kriminaliteta, govorio je o slučaju Chi Mak te svjetski poznatom slučaju u kojem je prvooptuženi bio Greg Chung, državljanin SAD-a koji je radio na svemirskom programu NASA-e, a FBI ga je uhitio pod sumnjom da je tijekom godina prikupljao poslovne tajne ključne za američki svemirski program i odavao ih NR Kini.

 

Tijekom sat i pol predavanja, specijalni agent Gaylord, koji je istraživao te slučajeve, prezentirao je kako je FBI u suradnji s drugim agencijama za provedbu zakona, prikupljao dokaze i pratio osumnjičene, što je na kraju rezultiralo i osuđujućim presudama.



Stranica