Predavanje o zločinu iz mržnje

Slika zlocin_iz_mrznje.jpg

Profesorica Phyllis B. Gerstenfeld s California State University, Stanislaus, održala je u petak, 29. studenoga, studentima na Policijskoj akademiji predavanje o zločinu iz mržnje u Americi. U svojoj jednosatnoj prezentaciji prošla je kroz američku povijest, robovlasničke odnose i počinjenje zliočina iz mržnje prema manjinama u američkom društvu te definiranja zločina iz mržnje u američkom zakonodavstvu.

Foto: MUP

Profesorica Phyllis B. Gerstenfeld s California State University, Stanislaus, održala je u petak, 29. studenoga, studentima na Policijskoj akademiji predavanje o zločinu iz mržnje u Americi. U svojoj jednosatnoj prezentaciji prošla je kroz američku povijest, robovlasničke odnose i počinjenje zločina iz mržnje prema manjinama u američkom društvu te definiranja zločina iz mržnje u američkom zakonodavstvu.

Istaknula je razlike europskog i američkog zakonodavstva koji se u pojedinim djelovima razlikuje u identifikaciji zločina iz mržnje i ukratko se osvrnula na hrvatski Kazneni zakon. Primjerice, u Americi je 2012. prijavljeno 6718 kaznenih djela počinjenih iz mržnje od čega se 60 posto odnosi na kazena djela protiv osoba, a ostala se odnose na oštećenja tuđe stvari ili vandalizam. Općenito, broj prijavljenih zločina iz mržnje u Americi je u padu.



Stranica