Pravosudni dužnosnici iz EU u PU primorsko-goranskoj

Slika topvijesti/2016/lipanj/pravosudni_eu.jpg

Pravosudni dužnosnici poseban su interes pokazali za probleme zakonitosti postupanja i načina procesuiranja policijskih službenika, pitanje istražitelja i suradnje s državnim odvjetništvom te druga pitanja. U sklopu posjete obišli su prostoriju, gdje se provodi poligrafsko testiranje te Operativno-komunikacijski centar policije. 

Foto: PU primorsko-goranska

U organizaciji Pravosudne akademije Republike Hrvatske, danas su Policijsku upravu primorsko-goransku posjetili pravosudni dužnosnici u sklopu Programa razmjene pravosudnih dužnosnika Europske mreže pravosudnih centara (EJTN). Riječ je o sedmero pravosudnih dužnosnika, odnosno dvoje tužitelja iz Estonije i Italije te troje sudaca iz Rumunjske, Nizozemske i Latvije i dvoje iz Njemačke. Riječi dobrodošlice uputila im je načelnica Policijske uprave primorsko-goranske Senka Šubat zaželjevši im ugodan boravak, izrazivši pri tome uvjerenje da će današnji susret doprinijeti ne samo razmjeni pozitivnih iskustava  već i boljem međusobnom razumijevanju. 

U kratkoj prezentaciji upoznala je prisutne dužnosnike s ustrojstvom, nadležnošću, značajkama i poslovima koji se obavljaju u policijskoj upravi, s kratkim osvrtom na sve segmente rada.

Uz načelnicu Šubat sastanku je prisustvovao i načelnik Sektora kriminalističke policije, Željko Kruneš i voditelj Operativno-komunikacijskog centra policije, Darko Stanković. Pravosudni dužnosnici poseban su interes pokazali za probleme zakonitosti postupanja i načina procesuiranja policijskih službenika, pitanje istražitelja i suradnje s državnim odvjetništvom te druga pitanja. U sklopu posjete obišli su prostoriju, gdje se provodi poligrafsko testiranje te Operativno-komunikacijski centar policije.

Ovo je već druga godina za redom da Policijskoj upravi primorsko-goranskoj u sklopu navedenog programa dolaze pravosudni dužnosnici iz zemalja Europske unije. Ove godine s pravosudnim dužnosnicima bila je i predstavnica Pravosudne akademije, Verica Orešić Cvitan, koja se na kraju posjeta zahvalila Policijskoj upravi primorsko-goranskoj na organizaciji posjeta.



Stranica