Praizvedba glazbeno-scenskog djela „Zapivala trišnja bila“

Slika topvijesti/2014/prosinac/TV_praizvedba.jpg

Međunarodni dan ljudskih prava jučer je obilježen praizvedbom glazbeno-scenskog djela „Zapivala trišnja bila“ u Policijskoj školi „Josip Jović“ u kojoj su sudjelovali i Tamburaški orkestar djelatnika MUP-a i Zbor policijske akademije

Foto: MUP

Praizvedbom glazbeno-scenskog djela „Zapivala trišnja bila“ u Policijskoj školi „Josip Jović“, u kojoj su sudjelovali i Tamburaški orkestar djelatnika MUP-a i Zbor policijske akademije, polaznici Programa prekvalifikacije za zanimanje policajac/policajka te voditelji i nastavnici Policijske škole Josipa Jovića obilježen je Međunarodni dan ljudskih prava 10. prosinca.

Glazbeno-scensko djelo „Zapivala trišnja bila“ organiziralo je Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb uz suorganizaciju Policijske akademije i Policijske škole „Josip Jović“.

Upravo promicanje ljudskih prava, pravo svake osobe na dostojanstven život u zajednici te prihvaćanje različitosti članova zajednice kao vrijednosti koje ju obogaćuju cilj je ovog glazbeno-scenskog djela koje promiče međugeneracijsku komunikaciju i suradnju te prikazuje „zajednicu u malom“, a izvođači su od djece vrtićke dobi do osoba treće životne dobi te prikazuje prirodnu integraciju i sinergiju u zajednici.

U ime domaćina sve prisutne pozdravio je Želimir Radmilović, načelnik Policijske akademije istaknuvši kako je Policijska akademija i Policijska škola „Josip Jović“ prepoznala vrijednost ovog projekta i sa zadovoljstvom se odazvala pozivu za sudjelovanje. U ime Gradskog društva Crvenog križa prisutne je pozdravio Petar Penava, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zagreb koji je među ostalim govorio i o značaju međunarodnog Dana ljudskih prava, te zahvalio Policijskoj akademiji i Policijskoj školi „Josip Jović“ na suradnji u projektu.

U ime Ministarstva unutarnjih poslova praizvedbi ovog glazbeno-scenskog djela prisustvovali su Evelin Tonković, zamjenik ministra unutarnjih poslova i Aco Martinović, načelnik Sektora za upravljanje ljudskim potencijalima.

U ime grada Zagreba, nazočila je Višnja Fortuna, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, a nazočili su i Božena Horvat Alajbegović, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zagreb, prof. Ružica Stipčić, ravnateljica Centra za rehabilitaciju Zagreb sa suradnicima, Ana Kolobarić, predstavnica društva „Naša Djeca“, predstavnici ustanova iz kojih su bili izvođači, te roditelji djece koja su sudjelovala u izvedbi, zaposlenici Policijske akademije i Policijske škole, kao i polaznici Programa prekvalifikacije za zanimanje policajac/ka.

U izvedbi glazbeno-scenskog djela „Zapivala trišnja bila“ sudjelovala su djeca iz dječjeg vrtića „Petar Pan“, učenici osnovne škole „Sesvetska Sopnica“, učenici Centra za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“, Centra za rehabilitaciju Zagreb, umirovljenici; korisnici Projekta Gradskog društva Crvenog križa s područja Novog Zagreba, volonteri i članovi kluba mladih „Crvenog križa“.

Svim sudionicima projekta zajedničkog projekta kao i pojedincima koji su dali svoj doprinos u nastanku glazbeno-scenskog djela „Zapivala trišnja bila“ nakon predstave dodijeljene su zahvalnice. U predvorju Policijske škole na temu predstave postavljeni su i radovi učenika osnovnih škola Malešnica i August Šenoa, te plakat predstave kojeg su izradili učenici Osnovne škole „Nikola Tesla“, a prikazan je i kratki film o nastanku i realizaciji cijelog projekta.



Stranica