Poziv kandidatima/kandidatkinjama za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2014./2015. godini

Slika topvijesti/2014/ozujak/testiranje03.jpg

 

Foto: MUP/Ilustracija

 

Od 26. ožujka 2014. godine započinje provedba selekcijsko-razredbenog postupka za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka, koji će se odvijati u dvije grupe svakog radnog dana.

Kandidati/kandidatkinje koji ispunjavaju formalne uvjete za upis navedene u natječaju objavljenom 08. veljače 2014. godine moraju se javiti na ulazu u Policijsku akademiju, Avenija Gojka Šuška 1, Zagreb, i to: 

  • I. grupa u 07,00 sati
  • II. grupa u 09,30 sati 

Točno vrijeme dolaska kandidat/kandidatkinja doznat će klikom OVDJE.

Kandidati/kandidatkinje moraju se pridržavati točnog vremena dolaska te poštivati pravila kućnog reda Policijske akademije. Kandidat/kandidatkinja koji se bez opravdanog razloga ne odazove pozivu u točno vrijeme ili ne poštuje kućni red Policijske akademije bit će isključen/a iz natječajnog postupka. 

Kandidati/kandidatkinje mogu o svom trošku koristiti usluge prehrane i noćenja u prostorima Policijske akademije. Cijena punog pansiona (hrana i noćenje) je oko 85,00 kuna, cijena noćenja je 40 kuna, dok su cijene hrane oko: 8,00 kuna - doručak, 20,00 kn - ručak, 18,00 kn – večera.

Usluga noćenja može se rezervirati na broj telefona: 01/2391-324. 

Predviđeno trajanje selekcijsko-razredbenog postupka za svaku pojedinu grupu kandidata/kandidatkinja je oko sedam (7) sati. 

Kandidat/kandidatkinja je obvezan ponijeti:

  • važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu radi provjere identiteta i hrvatskog državljanstva,
  • dvije plave ili crne kemijske olovke i jednu običnu olovku te
  • sportsku opremu (tenisice, majica kratkih rukava, sportske kratke hlače, sportske čarape, ručnik i pribor za osobnu higijenu) radi provjere tjelesne motoričke sposobnosti.

Elementi selekcijsko-razredbenog postupka su:

  • psihologijsko testiranje (eliminacijska i rangirajuća provjera),
  • mjerenje indeksa tjelesne mase (eliminacijska provjera),
  • mjerenje visine (eliminacijska provjera),
  • testiranje tjelesne motoričke sposobnosti i to: poligon natraške, sklekovi na ručama, pretkloni na švedskoj klupi, skok u dalj s mjesta i trčanje na 2.400 m (eliminacijska i rangirajuća provjera).

Kandidat/kandidatkinja koji ne zadovolji na nekoj od eliminacijskih provjera isključuje se iz daljnjeg postupka testiranja. 

Kriteriji za provjeru razine tjelesne motoričke sposobnosti za osobu koja se prima u policiju propisani su Pravilnikom koji možete pročitati ovdje.

Kandidat/kandidatkinja koji zadovolji sve eliminacijske provjere bit će upućen u daljnji selekcijsko-razredbeni postupak koji se sastoji od testiranja:

  • opće informiranosti (rangirajuća provjera),
  • stranog jezika (rangirajuća provjera) i
  • informatičke pismenosti (rangirajuća provjera). 

Na temelju rezultata selekcijsko-razredbenog postupka bit će izrađena bodovna lista. Na temelju bodovne liste kandidati/kandidatkinje bit će obaviješteni o daljnjem natječajnom postupku putem web stranice Ministarstva unutarnjih poslova.

Za eventualno potrebne dodatne informacije molimo nazovite na brojeve telefona: 01/2426-518 ili 01/2426-305.

PODSJEĆAMO KANDIDATE NA ELIMINACIJSKE KRITERIJE VEZANE UZ VISINU I INDEKS TJELESNE MASE: 

Prema Pravilniku o mjerilima i načinu utvrđivanja posebne psihičke i tjelesne zdravstvene sposobnosti za osobu koja se prima u policiju i policijskog službenika te o sastavu i načinu rada zdravstvenih komisija u ovlaštenim zdravstvenim ustanovama, minimalna visina je: 

- žene 160 cm,

- muškarci 170 cm. 

Pravilnik o kriterijima za provjeru razine tjelesne motoričke sposobnosti za osobu koja se prima u policiju, određuje da indeks tjelesne mase kandidata/kandidatkinja mora biti između 20 i 30, a izračunava se prema formuli:  

* težina u kilogramima (kg) dijeli se s kvadratom visine u metrima (m)



Stranica