Povoljniji stanovi za djelatnike MUP-a

Slika topvijesti/2011/lipanj/kamen temeljac/temeljac_1.jpg

U zagrebačkoj Dubravi danas je položen kamen temeljac za prvu u nizu stambenih građevina koje gradi Stambena zadruga „Dom više“ čiji je osnivač Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a.

Foto: MUP

U zagrebačkoj Dubravi danas, 6. lipnja 2011. godine, položen je kamen temeljac za prvu u nizu stambenih građevina koje gradi Stambena zadruga „Dom više“ čiji je osnivač Nezavisni sindikat djelatnika MUP-a.

Prije četiri godine NSD MUP-a je osnovao Stambenu zadrugu kako bi državnim službenicima i namještenicima omogućio lakši dolazak do vlastitog stambenog prostora.

Predsjednik Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a Zdravko Lončar ovom je prigodom istaknuo kako je nakon dugo planiranja napokon došao trenutak da NSD počne ostvarivati san o stambenoj izgradnji za naše kolege koji baš i nisu u mogućnosti da kupuju stanove za veliku svotu novaca. „Mi želimo biti socijalni i po povoljnijim uvjetima osigurati krov nad glavom našim djelatnicima. Nadamo se da će naša ideja naići na plodno tlo. U tom duhu ćemo raditi i poduzimat ćemo sve korake da se to ostvari“, rekao je Lončar.

Naime, učlanjenjem većeg broja zaposlenika MUP-a u Stambenu zadrugu i uplatom uloga kroz svakomjesečnu štednju otvara se mogućnost izgradnje i prodaje stambenih jedinica bez podizanja kredita kod poslovnih banaka što bi naravno imalo za posljedicu veliku uštedu novca članovima Zadruge. Na cijenu stambenog prostora, koja bi trebala biti niža od cijene koja trenutno vlada na tržištu, utjecat će dakako i činjenica da se cijeli projekt gradi našim sredstvima.

U ime ministra unutarnjih poslova kamen temeljac položio je Josip Mihaljević, savjetnik ministra koji je pohvalio ovu inicijativu i Nezavisni sindikat. „Drago mi je da je bilo hrabrosti i mudrosti i vjerujem da će biti dovoljno materijalnih sredstava da se ovaj projekt završi, ali i da se nastavi i dalje. U današnje vrijeme mladim obiteljima teško je doći do vlastitog stana, a da pri tom ne zapadnu u velike probleme i velike dugove. Način i model financiranja vrlo je prihvatljiv i u konačnici puno povoljniji od modela financiranja preko komercijalnih banaka. Nadamo se da će mlade obitelji koje će ovdje useliti dugo biti u našem sustavu. Oni su naše najveće bogatstvo. Mi možemo imati manje ili više opreme, tehničkih sredstava ili onoga što ćemo prezentirati prema van, ali od ratnih vremena pa do danas najveće bogatstvo naše kuće su upravo ljudi. Zahvaljujem još jednom Sindikatu i njegovom predsjedniku. Nadam se da će veći broj naših ljudi, ne samo onih koji trebaju riješiti svoje stambeno pitanje, naći svoj interes kako bi ova Stambena zadruga zaživjela i profunkcionirala. Želim vam svaku sreću.“

Nakon polaganja temeljca i prigodnih govora Don Josip Stanić sa policijske Akademije blagoslovio je početak radova na ovom projektu prilikom čega je istaknuo: „Ovo je tek početak. I ja koristim priliku da uistinu pohvalim ovu inicijativu. Kad čovjek radi dobro za dobro svojih bližnjih onda ima pravo tražiti i Božji blagoslov. Mi ne želimo da ovaj trud bude uzaludan nego da bude na blagoslov i inicijatorima, i investitorima, i graditeljima, i onima koji će useliti u ovaj objekt. Nadam se da će ovo donijeti dobar rezultat dobrim ljudima koji daju sebe kako bismo i mi građani RH živjeli mirno i sigurno.“

Kao što smo već spomenuli, ovo je prva zgrada nizu stambenih građevina koje gradi Stambena zadruga „Dom više“. Građevina na kojoj se danas počelo raditi bit će veličine 400 metara četvornih, sa četiri stambene jedinice, četiri garaže i četiri parkirna mjesta. Projekt bi trebao biti završen do prosinca ove godine. Svi zainteresirani djelatnici MUP-a koji nemaju riješeno stambeno pitanje više informacija mogu dobiti u Nezavisnom sindikatu MUP-a.



Stranica