Potpredsjednik Vlade za javni red i sigurnost i ministar unutarnjih poslova Republike Bugarske posjetio Policijsku akademiju „Prvi hrvatski redarstvenik“

Prezentacija tečajeva za policijske službenike na temu zaštite ljudskih prava za Ivana Demerdzhieva, potpredsjednika Vlade za javni red i sigurnost i ministra unutarnjih poslova Republike Bugarske povodom službenog posjeta Republici Hrvatskoj

Na policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“, danas, 01. ožujka održana je prezentacija na temu Zaštite ljudskih prava kroz tri faze edukacije: cjeloživotnog obrazovanja, srednjoškolskog i visokoškolskog obrazovanja.

Na sastanku su sudjelovali Ivan Demerdzhiev, potpredsjednik Vlade za javni red i sigurnost i ministar unutarnjih poslova, Genka Georgieva, veleposlanica Republike Bugarske u Republici Hrvatskoj, Monika Dimitrova Beecher, zamjenica ministra i Elena Vasileva, glavna stručnjakinja u Odjelu za EU i međunarodnu suradnju MUP-a. Predstavnici Policijske akademije bili su Josip Ćelić, načelnik Policijske akademije, Mirjana Abramović, zamjenica načelnika i Lidija Pentavec, voditeljica Službe za razvoj policijskog obrazovanja i međunarodnu suradnju.

Na temu zaštita ljudskih prava kroz tečajeve cjeloživotnog obrazovanje govorila je Martina Grdinić iz Službe za razvoj policijskog obrazovanja i međunarodnu suradnju, o edukaciji učenika i polaznika govorila je Lidija Werhas iz Policijske škole "Josip Jović", dok je o ulozi i  značaju teme zaštite ljudskih prava na Veleučilištu kriminalistike i javne sigurnosti govorila prof. dr.sc. Ksenije Butorac.

Tijekom prezentacije od strane potpredsjednika Vlade Ivana Demerdzhieva i njegovih suradnika postavljena su konkretna pitanja na navedenu temu, na koje su od strane izlagača dobili relevantne odgovore.

Završnim riječima obratio se načelnik Josip Ćelić, koji se zahvalio prisutnima na dolasku i iskazao inicijativu za budućom suradnjom policijskih akademija obje države.

Pisane vijesti