Potpisan ugovor o donaciji

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina i vršiteljica dužnosti zamjenice veleposlanice Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Caitlin Piper potpisali su ugovor o donaciji

Tijekom današnjeg posjeta Policijskoj akademiji Nikola Milina, glavni ravnatelj policije i Caitlin Piper, vršiteljica dužnosti zamjenice veleposlanice Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj potpisali su Ugovor o donaciji vrijednosti 348.257,48 kuna.

Donacija Međunarodnog ureda za narkotike i poslove provođenja zakona – INL operacionalizirana putem Ureda ICITAP-a utrošena je na potpuno renovaciju i opremanje prostora teretane na Policijskoj akademiji čijom uspostavom će se dodatno osnažiti programi obrazovanja polaznika Policijske škole „Josip Jović“ i studenata Visoke policijske škole.

Izaslanstva Ravnateljstva policije i Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj obišli su prostor novo opremljene teretane te su upoznati s tijekom realizacije spomenute donacije.

Posjet Policijskoj akademiji izaslanstva su iskoristila i za obilazak radova obnove smještajnog kapaciteta u 3. paviljonu. Projekt obnove kapaciteta Policijske akademije financiran je sredstvima Europskog zapovjedništva oružanih snaga SAD-a – EUCOM, a za samu implementaciju projekta također je zadužen Ured ICITAP-a.

Naposljetku, izaslanstva su imala priliku obići i prostor u Policijskoj školi „Josip Jović“ koji je u svibnju 2019. godine stavljen na raspolaganje Uredu ICITAP-a. Ured ICITAP-a Veleposlanstva SAD nositelj je zajedničkog hrvatsko – američkog programa „Partnerstvo za obrazovanje – Partnership for Education“ namijenjenog edukaciji trećih zemalja u području borbe protiv organiziranog kriminaliteta, korupcije i terorizma.

Vršiteljica dužnosti zamjenice veleposlanice Piper u svom je obraćanju istaknula zadovoljstvo viđenim i mogućnošću posjeta Policijskoj akademiji: „Iskreno mi je zadovoljstvo biti danas s vama ovdje na Policijskoj akademiji i svjedočiti pružanju podrške hrvatskoj policiji putem Međunarodnog programa pomoći u kriminalističkoj obuci - ICITAP. Nadam se da će ova novoopremljena teretana u budućnosti dobro služiti Policijskoj akademiji i hrvatskim policajcima. Važno je spomenuti kako je ova jedinstvena humanitarna donacija odgovor na ekstremnu štetu pretrpljenu u potresu te predstavlja priznanje i uvažavanje dugogodišnje uloge Hrvatske, kao cijenjenog partnera, u regionalnom programu obuke na zapadnom Balkanu „Partnerstvo za obrazovanje“.

Glavni ravnatelj policije Milina zahvalio je na donaciji te istaknuo „Ova velikodušna gesta pruža izravnu potporu našem policijskom sustavu i značajno doprinosi kvaliteti policijskih obuka, kao i općoj kvaliteti života naših policijskih kadeta i studenata koji provode vrijeme na Policijskoj akademiji. Ova donacija, kao i sve druge donacije američke strane, zasigurno dokazuju da Sjedinjene Američke Države hrvatsku policiju vide kao vrijednog i pouzdanog partnera…Vjerujem kako su međusobno poštovanje i podrška temelji za daljnji zajednički rad i suradnju“.

Pisane vijesti