Posjet ravnateljice Uprave za zatvorski sustav i probaciju Jane Špero

Na radnom sastanku razmotreno intenziviranje medijske promocije natječaja za upis učenika za stjecanje strukovne kvalifikacije za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini

Policijsku akademiju 12. srpnja 2022. posjetila je ravnateljica Uprave za zatvorski sustav i probaciju Jana Špero, koja se tom prigodom sastala s načelnikom Policijske akademije Josipom Ćelićem, zamjenicom načelnika Mirjanom Abramović, koordinatorom za policijsko obrazovanje i zajedničke poslove Danom Trkuljom, voditeljem PŠ „Josip Jović“ Mariom Bošnjakom te voditeljicom Službe za nakladničko-knjižničnu djelatnost i Muzej policije Helenom Jelinek Mareljić. Na radnom sastanku razmotrena je medijska promocija natječaja za upis 100 učenika za stjecanje strukovne kvalifikacije za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini za potrebe MUP-a i 25 učenika za potrebe Ministarstva pravosuđa i uprave.

Raspravljalo se o intenziviranju medijske promocije i kampanje vezano za natječaj raspisan 15. 7. 2022. godine, što će uključivati sudjelovanje policijskih službenika i djelatnika MPU-a u raznim emisijama na televiziji i radiju, reklame u medijskim kućama i slično. Također je osmišljena značajna promocija natječaja kroz videa na društvenim mrežama (TikTok, Instagram i dr.), koji imaju jako puno pregleda. Osim toga, uz plakate s pozivom na natječaj za stjecanje strukovne kvalifikacije za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini za potrebe MUP-a, napravljen je plakat i za potrebe MPU-a te će se ti plakati postaviti diljem zemlje, a pogotovo u mjestima gdje se nalaze kaznionice. Cilj je privući što veći broj potencijalnih kandidata.
         
Program obrazovanja za učenike će trajati dvije školske godine, kroz 3. i 4. razred srednjoškolskog obrazovanja, prema temeljnom Nastavnom planu i programu za zanimanje policajac, uz dodatne predmete vezane za specifičnost zanimanja pravosudni policajac. Učenici koji na natječaju budu primljeni kao kandidati Ministarstva pravosuđa i uprave imat će jednaka prava i obaveze kao i učenici kandidati Ministarstva unutarnjih poslova za  zanimanje policajac.
         
Važna je činjenica da će se na taj način budući policijski službenici i službenici pravosudne policije bolje upoznati i dodatno povezati te ostvariti dobru suradnju kao partneri u sustavu provedbe zakona.

Pisane vijesti