Posjet ravnatelja Instituta Yunus Emre u Zagrebu

Dogovoren nastavak tečajeva turskog jezika za zaposlenike Ministarstva unutarnjih poslova RH

Policijsku akademiju „Prvi hrvatski redarstvenik“ 11. listopada 2023. godine posjetili su predstavnici Instituta Yunus Emre Zagreb – ravnatelj Fuat Korkmaz, profesor turskog jezika Fatih Erkin Mahdum te prevoditeljica Nikolina Banić. Posjet je dogovoren kako bi se rezimirala dosadašnja suradnja i razmotrile buduće zajedničke aktivnosti.

U sklopu dosadašnje suradnje, Institut Yunus Emre i Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik“ dvije godine zaredom organiziraju tečajeve turskog jezika početne razine za zaposlenike Ministarstva unutarnjih poslova – isprva isključivo kroz nastavu uživo na Policijskoj akademiji, a od prošle školske godine i u online formatu, za zaposlenike Ministarstva unutarnjih poslova iz svih krajeva Republike Hrvatske. Jednako tako, Institut Yunus Emre sudjelovao je u izradi „Višejezičnog rječnika policijskih izraza“ za policijske službenike, osiguravši prijevod na turski jezik.

Načelnik Policijske akademije Josip Ćelić i njegova zamjenica Mirjana Abramović pozdravili su goste i izrazili zadovoljstvo kontinuitetom suradnje s Institutom Yunus Emre u Zagrebu. Načelnik Ćelić napomenuo je kako sastanak nikako nije formalnog karaktera, nego je konkretan i iskren, i s jedne i s druge strane. Policijska akademija pozdravlja sve nove sadržaje, dodao je, osobito kad su povratne informacije vrlo pozitivne kao što je slučaj s tečajevima turskog jezika.

Ravnatelj Korkmaz zahvalio je na vrlo uspješnoj dosadašnjoj suradnji, a osobito na uključivanju turskog jezika u „Višejezični rječnik policijskih izraza“. Također je izrazio zadovoljstvo dosad odrađenim tečajevima turskog jezika i iznio spremnost Instituta Yunus Emre u Zagrebu da osigura nastavak učenja na razini A2 za grupe koje završavaju početni stupanj te otvori nove početne grupe, i uživo na Policijskoj akademiji i online.

Inače, Institut Yunus Emre u Zagrebu dio je javne zaklade osnovane 2007. godine, kojoj je cilj predstavljati Tursku, turski jezik, povijest, kulturu i umjetnost te doprinijeti kulturnoj razmjeni između Turske i drugih zemalja. Uz zagrebačku podružnicu, Institut Yunus Emre trenutno djeluje u 64 zemlje diljem svijeta, kroz dva tipa aktivnosti – kulturno-umjetničke aktivnosti i tečajeve turskog jezika.
 

Pisane vijesti