Posjet prorektora Sveučilišta obrane i sigurnosti izv. prof. dr. sc. Luke Mihanovića Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“ – Veleučilištu kriminalistike i javne sigurnosti

Slika /02_vijesti/2024/ožujak/IMG-20240321-WA0001.jpg

Suradnja Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti sa Sveučilištem obrane i sigurnosti

Radni sastanak o suradnji u područjima visokog obrazovanja i znanstvene djelatnosti održali su 21. ožujka 2024. dekan Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti izv. prof. dr. sc. Ante Orlović i prorektor Sveučilišta obrane i sigurnosti izv. prof. dr. sc. Luka Mihanović.

Sudionici sastanka konstatirali su iznimnu društvenu značajnost kao i komplementarnost sigurnosnih problematika koje su predmet akademskog izučavanja na dvjema visokoobrazovnim i znanstvenim ustanovama.

Interinstitucionalna suradnja, intenzivna i sveobuhvatna, se nameće kao nužnost u cilju unaprjeđivanja visokoobrazovnih i znanstveno-istraživačkih procesa na oba visoka učilišta odnosno u cilju izgradnje adekvatne sigurnosne paradigme u Republici Hrvatskoj u širem društvenom i nacionalnom smislu, u aktualnom i budućem razdoblju.   

Suradnju Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti sa Sveučilištem obrane i sigurnosti snažno podržavaju i podupiru načelnik Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ Josip Ćelić i njegova zamjenica Mirjana Abramović.

Konkretizacija iznesenih ideja za suradnju dvaju visokih učilišta planira se realizirati u predstojećem razdoblju, kroz odgovarajuće analize i razgovore u koje će biti uključeni najviši predstavnici Sveučilišta obrane i sigurnosti, drugi relevantni dionici te svakako i dužnosnici Ministarstva unutarnjih poslova nadležni za strateška pitanja i odluke, uz predstavnike Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti.
 

Pisane vijesti