Posjet policijskog časnika za vezu Veleposlanstva SR Njemačke

Tema sastanka je bila cjeloživotno obrazovanje policijskih službenika

U Policijskoj akademiji „Prvi hrvatski redarstvenik“ 6. svibnja 2024. održan je sastanak s policijskim časnikom za vezu SR Njemačke, Tim Nowottnick  i pomoćnicom policijskog časnika za vezu Kristinom Pavlek.
 
To je nastavak razvijanja i jačanja partnerstva i međunarodne suradnje u području obrazovanja, započete u prosincu 2023. godine, posjetom izaslanstva Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ Saveznoj policijskoj akademiji, Savezne policije, SR Njemačke.
 
Izvrsna suradnja dviju država u sferi obrazovanja potvrdila se kroz zajednički projekt  „Common effort on capacity building: Border surveillance with respect to human rights“ (Zajednički napori u jačanju kapaciteta: Zaštita granice uz poštovanje ljudskih prava).
 
Radi se o projektu koji se provodi petu godinu za redom i u kojem njemački i hrvatski stručnjaci provode zajedničke obuke za službenike granične policije iz zemalja tzv. zapadno balkanske rute.
 
Tema sastanka na kojem su prisustvovali načelnik Policijske akademije, Josip Ćelić, zamjenica načelnika Mirjana Abramović i voditelj Službe za cjeloživotno obrazovanje, Ilija Jakić bila je upravo cjeloživotno obrazovanje policijskih službenika, u cilju održavanja visokih standarda stručnosti, profesionalnosti i motiviranosti.
 
Njemačko iskustvo u ovom području, posebno u obukama namijenjenim srednjem i visokom policijskom menadžmentu, bit će dragocjeno u osmišljavanju i provođenju edukativnih programa.
 
Programi su namijenjeni upravo onima na kojima je teret, ali i izazov najveće odgovornosti, te od kojih se najviše očekuje i koji svojim primjerom svjedoče misiju i viziju suvremene hrvatske policije.       

Pisane vijesti