Posjet njemačkog izaslanstva Centru za obuku vodiča i dresuru službenih pasa

Načelnik Policijske akademije osvrnuo se na odličnu suradnju njemačke i hrvatske policije istaknuvši važnost razmjene iskustava

S ciljem razmjene dobre policijske prakse te dodatne edukacije i stručnog usavršavanja instruktora Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa od 7. do 11. listopada na Policijskoj akademiji u Zagrebu boravi izaslanstvo Policijske škole za obuku vodiča i dresuru službenih pasa Saveznog ministarstva unutarnjih poslova Savezne Republike Njemačke. Izaslanstvo čine voditelj škole Carsten Hoffmann i instruktor za obranu i napad te detekciju eksploziva Sascha Paulsen.

Dobrodošlicu gostima zaželio je načelnik Policijske akademije Dubravko Novak, koji se osvrnuo na odličnu suradnju njemačke i hrvatske policije istaknuvši važnost razmjene iskustava kako u obuci tako i u samoj uporabi vodiča i službenih pasa, a sve to u cilju podizanja razine kvalitete njihove obuke.

Voditelj Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa Berislav Lankaš istaknuo je da mu je izrazito velika čast i zadovoljstvo ugostiti predstavnike Policijske škole za obuku vodiča i dresuru službenih pasa SR Njemačke te da će im biti prezentiran način odabira i školovanja vodiča i službenih pasa u Hrvatskoj. Voditelj Centra također je istaknuo da je razmjena iskustava u radu sa službenim psima s ciljem usvajanja novih metoda rada ključna za podizanje kvalitete same obuke, a time i poboljšanja operativnog rada vodiča i službenih pasa na terenu.

Tijekom boravka u Republici Hrvatskoj članovi izaslanstva Saveznog ministarstva unutarnjih poslova Savezne Republike Njemačke s policijskim službenicima Centra i polaznicima specijalističkih tečaja sudjelovali su na terenskim vježbama u Zračnoj luci „Dr. Franjo Tuđman“, garaži Zagrebačkog električnog tramvaja, kao i na otvorenim šumovitim prostorima u okolici Zagreba, gdje praktičnu nastavu provode policijski službenici koji se školuju za vodiče. Tom prilikom gostima je demonstriran način školovanja službenih pasa i njihovih vodiča, s ciljem osposobljavanja za samostalan operativan rad na poslovima detekcije droga i zaštiti državne granice.

Ovom međunarodnom suradnjom te usvajanjem novih znanja i vještina policijski službenici Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa nastavljaju svoj dugogodišnji put pozicioniranja Centra kao regionalnog čimbenika u obuci vodiča i službenih pasa u ovom dijelu Europe.
 

Stranica