Posjet austrijskog policijskog časnika za vezu

Fokus sastanka bila je razmjena studenata u svrhu stručne prakse i umrežavanja postojećih znanja iz policijske prakse  

Policijsku akademiju „Prvi hrvatski redarstvenik“ 25. listopada 2023. posjetio je austrijski policijski časnik za vezu Peter Eglauer sa suradnicom Lujzom Živković.

Tijekom sastanka sa zamjenicom načelnika Mirjanom Abramović i predstavnicama ustrojstvenih jedinica Policijske akademije razmotreni su sadašnji i budući vidovi suradnje, s osobitim naglaskom na razmjene studenata u svrhu stručne prakse i umrežavanja postojećih znanja iz policijske prakse.

U sklopu suradnje, u veljači 2024. godine u desetodnevnom posjetu MUP-u RH boravit će četiri policijska službenika studenta, kojima će tijekom boravka biti predstavljena organizacijska struktura policije u Hrvatskoj te osobito područje djelatnosti i zadaće specijalne policije.

Jednako tako, studentima će se predstaviti i organizacija, način rada i postupanja u vezi sa sigurnošću na tzv. velikim okupljanjima, suzbijanje općeg kriminaliteta, kriminaliteta droga te organiziranog kriminaliteta, kao i specifičnosti policijskog obrazovanja u Hrvatskoj.

Tijekom sastanka također je razmotrena mogućnost odrađivanja stručne prakse studenata Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti u Republici Austiji.

Pisane vijesti