Policijsku akademiju posjetilo izaslanstvo NR Kine

Gosti su bili posebno zainteresirani za obuku i načine daljnje specijalizacije i usavršavanja na Policijskoj akademiji

Danas, 12. srpnja u posjetu Policijskoj akademiji bilo je izaslanstvo Ministarstva za javnu sigurnost NR Kine, koje se od 11. do 14. srpnja nalazi u službenom posjetu Ministarstvu unutarnjih poslova u okviru projekta Sigurna turistička sezona 2019. godine.

Projekt Sigurna turistička sezona provodi se od 2006. godine te u njemu sudjeluje 19 zemalja, odnosno 21 policijska organizacija. Projekt svake godine raste i uključuju se i ostale države. Dvojica kineskih policajaca već su sudjelovala u projektu 2018. godine, a ove godine dolazi osam predstavnika kineske policije, koji će biti raspoređeni u PU zagrebačku, PU ličko-senjsku, PU zadarsku i PU dubrovačko-neretvansku.

Osim spomenutih osam kineskih policajaca, Policijsku akademiju posjetili su i kineski dužnosnici za graničnu policiju provincije Jiangsu Shi Xiaohui i Lyu Donglin, iz Odjela potpore provincije Jiangsu Chen Lin te za međunarodnu suradnju Ministarstva za javnu sigurnost NR Kine Tan Jun i Guo Dabao.

Goste je pozdravila pomoćnica načelnika Policijske akademije za međunarodnu i međuinstitucionalnu suradnju Mirjana Abramović te im je prezentirala ustroj i djelokrug rada Policijske akademije. Gosti su bili posebno zainteresirani za obuku i načine daljnje specijalizacije i usavršavanja na Policijskoj akademiji, a iskazali su i interes za konkretnijom suradnjom s hrvatskom policijom u području treninga i obrazovanja u budućnosti.

Nakon toga kinesko je izaslanstvo svojim vještinama rukovanja policijskim naoružanjem oduševio demo tim Policijske škole „Josip Jović“, a potom su obišli Centar za obuku vodiča i dresuru službenih pasa te izložbu Muzeja policije u auli Visoke policijske škole, gdje su posebno zanimanje pokazali za eksponate iz Domovinskog rata.

U sklopu posjeta Hrvatskoj, izaslanstvo će obići i Dubrovnik te PU dubrovačko-neretvansku.

Stranica