Policijsku akademiju posjetili studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu

Ovakav oblik suradnje mora se nastaviti i za buduće generacije jer se tako stvara i institucionalna poveznica i povezanost struke

Profesori Pravnog fakulteta prof. dr. sc. Davor Derenčinović i doc. dr. sc. Marta Dragičević Prtenjača organizirali su početkom ovog tjedna posjet studenata Pravnog fakulteta Policijskoj akademiji. Radi se o 60 studenata Katedre za kazneno pravo koji su ljetni semestar započeli obilaskom Akademije.  
 
Studente je uvodno pozdravio načelnik Policijske akademije Dubravko Novak sa svojim suradnicima, voditeljicom Policijske škole „Josip Jović“ Renatom Odeljan, voditeljem Službe za obuku vodiča i dresu službenih pasa Berislavom Lankašem i voditeljicom Muzeja policije Helenom Jelinek. 
 
Nakon uvodnog obraćanja načelnika Novaka i prezentacije ustroja Policijske akademije, profesor Derenčinović zahvalio je na mogućnosti realizacije ovog posjeta te potrebu što bolje uvezanosti studenata prava i studenata kriminalistike. Budući rad ove dvije struke bit će zasigurno pun poveznica i nužno je da se studenti integriraju i razmjenjuju svoja iskustva i znanja, istaknuo je profesor Derenčinović.
 
Studenti su tijekom boravka na Policijskoj akademiji obišli Službu za obuku vodiča i dresuru službenih pasa gdje su vidjeli nekoliko vježbi poslušnosti i detekcije službenih pasa. U sportskoj dvorani imali su priliku vidjeti demo timove koji su prezentirali rukovanje oružjem i zahvate za privođenje te samoobrane. Na kraju svog boravka u Muzeju policije studenti su upoznati s poviješću i razvojem redarstvenih snaga u Republici Hrvatskoj, a imali su prilike i čuti o ulozi policije u Domovinskom ratu i razgledati bogatu zbirku muzejskog oružja.
 
Zaključak ovog posjeta je da se ovakav oblik suradnje mora nastaviti i za buduće generacije jer se tako stvara i institucionalna poveznica i povezanost struke.  


Stranica