Policijski trening naš je prioritet, Policijska akademija osigurala financijska sredstva za opremu PU osječko-baranjskoj

Zahvaljujući suradnji Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“, Ureda glavnog ravnatelja policije i PU osječko-baranjske, te uz financijsku potporu Frontexa, službenicima interventne i specijalne policije osigurani kvalitetniji uvjeti za trening

U suradnji Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“, Zapovjedništva za intervencije i Ureda glavnog ravnatelja policije te Agencije za europsku graničnu i obalnu stražu (Frontex), koja je osigurala bespovratna novčana sredstva, nabavljeno je 200 m² strunjača za judo kojima je opremljena dvorana za vježbanje PU osječko-baranjske.

Time će se službenicima interventne i specijalne policije PU osječko-baranjske osigurati kvalitetniji uvjeti za trening borilačkih sportova i vještina, povećanje kondicijskih sposobnosti te učenje i usavršavanje znanja samoobrane, što je posebno važno ne samo u sportskom segmentu već i u obavljanju najsloženijih službenih zadaća.

Primopredaji tatami strunjača na Policijskoj akademiji u Zagrebu 17. srpnja 2024. godine, prisustvovali su zapovjednik Zapovjedništva za intervencije Vedran Augustinović, načelnik Policijske akademije Josip Ćelić, zamjenica načelnika Mirjana Abramović, zamjenik zapovjednika specijalne i interventne policije Osijek Goran Milković  te voditelj Službe za policijski trening Mario Culej.

Načelnik Ćelić tom je prigodom naglasio kako Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik" potpomaže razvoju i unapređenju sporta u sustavu Ministarstva unutarnjih poslova te da je ovo prvi korak i početak dobre suradnje i potpore razvoju sporta te podizanju razine opće tjelesne pripreme svih policijskih službenika u sustavu. Zapovjednik Augustinović zahvalio je Policijskoj akademiji na angažmanu i sluhu za potrebe terena, napomenuvši da je od neprocjenjive vrijednosti što se prepoznaje potreba terena i na taj način djelatnicima omogućuje kvalitetno provođenje svih vrsta obuka.

Služba za policijski trening će i ubuduće svojim angažmanom pružati potporu policijskim službenicima - sportašima u svim segmentima, a pogotovo u dijelu policijskog treninga.

Treba naglasiti kako je sredstva za kupnju tatamija osigurao Frontex, s kojim Policijska akademija vrlo uspješno surađuje. Tijekom protekle godine u sklopu te suradnje organizirano je i uspješno provedeno više od 45 međunarodnih obuka u Hrvatskoj, gdje se Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik“ još jednom dokazala kao pouzdani partner u obuci europskih policijskih snaga. Bespovratnim sredstvima dobivenima na temelju te suradnje dosad je realizirano nekoliko velikih projekata i značajna financijska sredstva kroz raznu opremu, posebno u cilju suzbijanja nezakonitih migracija i postupanja prema ranjivim skupinama kroz nabavku dronova, kao i opremanje teretane Ronilačkog centra Mali Lošinj dodatnim prostorom, obloženim strunjačama i opremljenim boksačkim vrećama namijenjenima treningu borilačkih vještina. Opremljene su i borilačke dvorane na Policijskoj akademiji i drugim lokacijama Ministarstva. Uređena su dva malonogometna igrališta s umjetnom travom, vanjsko višenamjensko vježbalište - otvorena teretana, stolovi za teqball  te značajna informatička i komunikacijska oprema za cijelo Ministarstvo.

Zapovjednik Augustinović i načelnik Ćelić posebno su istaknuli važnost suradnje ustrojstvenih jedinica Ravnateljstva policije koje su usmjerene na potrebe "terena" kako kroz opremanje tako i kroz zajedničke edukacije s ciljem obrazovanja i jačanja kapaciteta hrvatske policije.

Stranica