Policijski službenici sudjelovali u utrci "Wings for Life"

Slika topvijesti/2014/svibanj/wings/wings_00.jpg

Pod motom “Trčimo za one koji ne mogu”, trčala su i 54 buduća policajca predvođena načelnikom Policijske akademije Želimirom Radmilovićem.

Foto: MUP

U nedjelju, 4. svibnja, sa startom u podne na zadarskom „Pozdravu suncu“ održana je utrka pod nazivom  „Wings for Life World Run“.

Riječ je o humanitarnoj utrci koja nosi ime istoimene zaklade sa sjedištem u Austriji, a cilj joj je prikupljanje sredstava za znanstvena istraživanja radi pronalaska lijeka za izlječenje oštećenja leđne moždine.

Pod motom “Trčimo za one koji ne mogu”, trčala je i skupina od 53 polaznice i polaznika Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajka/policajac, predvođena načelnikom Policijske akademije Želimirom Radmilovićem. Njima su se pridružili i policajci iz PU zadarske, Ravnateljstva policije i četvero djelatnika Policijske škole iz Slupska u Poljskoj: Dariusz Guzovski, Miroslav Gwadera, Piotraschke Pavel i Tomasz Matusiak. Dariusz Guzowski istrčao je 45 kilometara, što je bio jedan od boljih rezultata utrke (pobjednik Goran Murić je istrčao 49,5 kilometara).

Osim što je sudjelovanje polaznica i polaznika Srednje policijske škole „Josip Jović“ bilo zapaženo i nagrađeno bodrenjem, podrškom za polaznike i njihove voditelje, utrka u kojoj je važno bilo sudjelovati bila je i test izdržljivosti. Polaznici Ivan Blajić i Goran Šalamon istrčali su nešto više od 30 kilometara, a među polaznicama najdulju je dionicu, nešto više od 20 kilometara, istrčala Irena Barić.

Na utrci, osim polaznica i polaznika, nastavnika, sudjelovao je i Krunoslav Borovec, načelnik Uprave policije koji je istrčao 21 kilometar te kolege iz PU koprivničko-križevačke predvođene Draženom Magdićem, Snježana Novićević iz Službe za europske integracije, provedbu i praćenje projekata iz sjedišta MUP-a.



Stranica