Policijska škola Josipa Jovića u Erasmus+ programu

Slika /02_vijesti/2019/10/projekt.jpg

Nositelj programa je Policijska škola iz Litve, a kao partneri sudjeluju poljska i hrvatska Policijska škola

U listopadu 2019. započeo je projekt u sklopu Easmus+ KA2 programa Europske unije pod nazivom „Razvoj međunarodnog koncepta obuke policijskih kadeta kroz suradničko učenje“ (engl. Development of the International Police Cadets Training Concept through cooperative learning – 2019-1-LT01-KA202-060725-937486183).

Nositelj programa je Policijska škola iz Litve, a kao partneri u projetku sudjeluju još i Policijska škola Slupsk iz Poljske i Policijska škola „Josip Jović“.

Projekt će trajati dvije godine, a osnovni cilj projekta je kroz razmjenu stručnjaka i polaznika navedenih policijskih škola, izraditi harmoniziran program obuke koji bi bio primjenjiv u svim državama Europske unije, čime bi se osigurala mobilnost budućeg zapošljavanja policijskih kadeta na području Europske unije.

Prvi sastanak projektnih partnera održan je početkom listopada u Litvi, na kojem su predstavljeni financijski okvir i projektne aktivnosti, a iznijeti su i prvi nacrti zajedničkog programa obuke za policijske kadete.

Stranica