Policijska škola „Josip Jović“ sudjelovala na konferenciji u Sloveniji

Slika /02_vijesti/2024/04_Travanj/000.jpg

Projekt Policijske škole o Domovinskom ratu predstavljen na VII. znanstveno-stručnoj međunarodnoj konferenciji o suradnji škola i muzeja

U Velenju, Slovenija je od 18. do 20. travnja 2024. u organizaciji EDUCA izobraževanje održana VII. znanstveno-stručno međunarodna konferencija o suradnji škola i muzeja.

Sudjelovalo je osamdesetak sudionika predškolskog, osnovnoškolskog, srednjoškolskog te visokoškolskog obrazovanja kao i kulturnih institucija s ciljem kvalitetnijeg odgoja i obrazovanja te međusobnog povezivanja i prenošenja dobrih praksi suradnje škola i muzeja.
 
Konferencija je sadržavala četiri sekcije i to: Školski planovi i muzeji u kontekstu obrazovanja, Međupredmetno povezivanje u školama i muzejima, Suvremeni muzejsko-pedagoški pristupi i Muzeji i formiranje identiteta.

Upravo u sekciji koja se odnosi na oblikovanje identiteta (osobnog, lokalnog i nacionalnog identiteta) i utjecaj baštine na osobni razvoj predstavnica Policijske škole „Josip Jović“ plakatom je predstavila pilot projekt koji se prošle školske godine provodio u Policijskoj školi pod nazivom „Domovinski rat“ u suradnji s više institucija među kojima je i Hrvatski povijesni muzej te Hrvatski memorijalno-dokumentacijski centar Domovinskog rata.

Plakatom je predstavljeno više provedenih aktivnosti s posebnim naglaskom na ciljeve cijelog projekta, a to su upoznavanje s Domovinskim ratom iz perspektive sudionika, učenje o ulozi policije u Domovinskom ratu, razvijanje osjećaja pripadnosti i oblikovanje identiteta te bolje razumijevanje branitelja Domovinskog rata kao skupine društva.

Stranica