Policijska škola „Josip Jović“ stekla status škole ambasadora Europskog parlamenta

Ove godine u Republici Hrvatskoj u programu je sudjelovalo 1205 učenica i učenika te 77 ambasadorica i ambasadora seniora

Policijska škola „Josip Jović“ na početku školske godine 2022./2023. uključila se u proces pristupanja u program Škola ambasador Europskog parlamenta koji se provodi u svim zemljama Europske unije i u koji je u Republici Hrvatskoj uključeno pedesetak srednjih škola.

Cilj ovog programa je jačanje europskih vrijednosti, suradnja među školama, aktivan angažman u zajednici te jasnija percepcija o važnosti EU, njenih institucija i izbora za Europski parlament.

Tijekom cijele školske godine učenice i učenici su marljivo provodili aktivnosti iz programa, surađivali s učenicima II gimnazije i Gornjogradske gimnazije u Zagrebu, obilježili Dan Europe, prisustvovali brojnim edukacijama za mlade u Kući Europe, sudjelovali u susretu mladih s gđom. Robertom Metsola, predsjednicom Europskog parlamenta, EYE (Europskom događaju za mlade) u Varaždinu i natjecanju EUROSCOLA te motivirali ostale učenice i učenike za navedene aktivnosti.

Nakon provedenih evaluacija za školsku godinu 2022./2023., Ured Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj dodijelio je Policijskoj školi „Josip Jović“ status Škola ambasador Europskog parlamenta za 2022./2023. godinu, dvadeset vrijednih učenica i učenika dobilo je status ambasadora juniora, a njihova mentorica status  ambasadora seniora Europskog parlamenta.

Ove godine u Republici Hrvatskoj u programu je sudjelovalo 1205 učenica i učenika te 77 ambasadorica i ambasadora seniora, a svi zajedno su osmislili i proveli 1391 aktivnost što je zaista impresivna brojka.

Rang lista škola sudionica programa svrstala je Policijsku školu „Josip Jović“ u prvoj godini provođenja programa na dvanaesto od ukupno dvadeset i dva mjesta što je pokazatelj iznimnog rada učenica i učenika uključenih u program. Policijska škola „Josip Jović“ dobit će Plaketu o statusu Škole ambasadora Europskog parlamenta čime će dobiti dodatnu vrijednost.
 
 

Pisane vijesti