Policijska škola „Josip Jović“ predstavila se na natjecanju strukovnih škola

Budući policijski službenici demonstrirali su vještine rukovanja oružjem te sporta i samoobrane

Na Zagrebačkom velesajmu od 10. do 12. svibnja održava se Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2022., najveći događaj u obrazovanju u Hrvatskoj i najveće natjecanje u ovomu dijelu Europe. Ovo je treći po redu WorldSkills Croatia 2022. u kojem sudjeluje više od 200 strukovnih škola, u šest paviljona, a tijekom tri dana natjecanja očekuje se nekoliko tisuća posjetitelja, posebice učenika iz više od 100 osnovnih škola iz cijele Hrvatske i inozemstva.

Agencija za strukovno obrazovanje koja je i organizator ovog natjecanja, uputila je poziv Policijskoj školi „Josip Jović“ za predstavljanje i prezentiranje vještina koje stječu polaznici - budući policijski službenici.
Na natjecanju je prisutno preko 300 najboljih učenika iz cijele zemlje iz svih strukovnih područja.

Policijsku školu su predstavljala dva demo tima, učenika trećih razreda – iz policijskog naoružanja i rukovanja oružjem pod vodstvom nastavnika Vedrana Zakšeka, te iz sporta i samoobrane pod vodstvom voditelja aktiva Maria Culeja. Učenici su demonstrirali pred mnoštvom posjetitelja vještinu rukovanja kratkim i dugim oružjem te primjene oružja u različitim situacijama. Demo tim iz sporta demonstrirao je tehnike policijske samoobrane, padova, zahvata za privođenje te tehnike vezivanja osobe.

U prva dva dana natjecanja održane su prezentacije obaju timova polaznika Policijske škole, a oduševljenje nakon demonstriranih vježbi popraćeno je ovacijama i velikim pljeskom prisutnih.

Stranica