Policijska škola „Josip Jović“ na Festivalu jednakih mogućnosti

Slika topvijesti/2017/svibanj/Festival.jpg

Cilj Festivala jednakih mogućnosti podizanje je svijesti o sposobnostima osoba s invaliditetom i predstavljanje njihovih stvaralačkih mogućnosti kroz glazbu, likovni i sportski izričaj.

Foto: Policijska akademija

Na Festivalu jednakih mogućnosti, koji se održava od 23. do 25. svibnja 2017. na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, jučer 23. svibnja su sudjelovali i polaznici Policijske škole „Josip Jović“.

Sa svojim prijateljima i partnerima u mnogobrojnim sportskim i humanitarnim aktivnostima – sportašima Specijalne olimpijade Hrvatske, odigrali su mali turnir u floorballu.

Srčanost igrača podržavali su pljeskom mnogobrojni gledatelji koji su se okupili oko igrališta privučeni zanimljivošću igre, ali i partnerskim odnosom sportaša.

Cilj Festivala jednakih mogućnosti, koji organizira Društvo tjelesnih invalida, podizanje je svijesti o sposobnostima osoba s invaliditetom i predstavljanje njihovih stvaralačkih mogućnosti kroz glazbu, likovni i sportski izričaj.

Zagovaraju se jednaki uvjeti i mogućnosti socijalne uključenosti osoba s invaliditetom ili intelektualnim teškoćama, kao i edukacija mladih o prihvaćanju osoba s teškoćama i načinima rješavanja problema s kojima se susreću u zajednici.

Ministarstvo unutarnjih poslova nizom humanitarnih i sportskih aktivnosti, u suradnji sa Specijalnom olimpijadom Hrvatske, poručuje mladim naraštajima policajaca, ali i svim građanima Hrvatske, kako je nužno prihvatiti osobe koje su po svojim sposobnosima drukčije od nas i kako je moguće zajedno s njima postići izvrsne rezultate u sportu, glazbi, umjetnosti uz stvaranje neraskidivog prijateljstva.



Stranica