Policijska akademija ugostila KUD Bukovac

Jedno od najstarijih zagrebačkih kulturno-umjetničkih društava - KUD Bukovac predstavilo je svoj rad

Sinoć je u Policijskoj školi „Josip Jović“ KUD Bukovac,  jedan od najstarijih zagrebačkih kulturno-umjetničkih društava, predstavio svoj rad.

Branko Milčec, predsjednik KUD-a, u uvodnom je pozdravu naglasio ulogu i važnost svih kulturno-umjetničkih društava na očuvanju tradicije i nacionalnog identiteta, pozivajući sve zainteresirane da se pridruže radu KUD-a i zajednički, kroz pjesmu i ples, budu promotori bogate hrvatske kulturne baštine.

Članovi KUD-a, od najmlađih do najstarijih, pjesmom i plesom Prigorja, Zagorja, Međimurja, Podravine i Posavine, uveli su nas u blagdansko raspoloženje.

Ovo prigodom izveli su samo dio svoga bogatog repertoara kojim već gotovo sto godina predstavljaju drevnu hrvatsku narodnu baštinu u Hrvatskoj, Europi i Americi.

Poznato je kako svako hrvatsko selo ili kraj ima uzrečicu: „Bolje nek' propadne selo nego običaji“, čime ističu neizmjernu vrijednost  naše kulture i običaja.

Dragocjeni su nam stoga članovi KUD-a koji tu nematerijalnu baštinu, naše narodne običaje, zdušno i u zajedništvo čuvaju i promiču, kao dio hrvatskog nacionalnog identiteta.
   

   

Stranica