Policijska akademija sudjelovala u obilježavanju Europskog tjedna sporta

Na poziv Ministarstva turizma i sporta sudjelovali su demo-timovi Policijske škole „Josip Jović“, a na prezentacijskim štandovima prikazani su policijski sportski uspjesi

U organizaciji Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske, 24. rujna 2022. godine održala se na Jarunu manifestacija „Sportsko selo Jarunu", a u okviru Europskog tjedna sporta.

U Sportskome selu prezentirani su sportovi, sportski klubovi i savezi, a građani su imali priliku upoznati se s različitim sportovima i raznolikim oblicima tjelesne aktivnosti te načinom rada sportskih organizacija kao pronositeljima vitalnosti i zdravlja. Brojni sportski klubovi i udruge provedbom svojih aktivnosti uputili su nazočne na dobrobiti bavljenja sportskom aktivnošću. Promotori su informirali građane o skupnim i pojedinačnim oblicima sportova sa svrhom održavanja tjelesnog i duhovnog odgoja.
 
Na poziv Ministarstva turizma i sporta Policijska je akademija prezentirala sportske uspjehe policijskih službenika, ali i polaznika i učenika Policijske škole "Josip Jović".

Na prezentacijskom štandu Policijske akademije - posjetitelji su mogli vidjeti sportske aktivnosti i iz prve ruke čuti o uspjesima policijskih službenika na studentskim natjecanjima, ali i na Svjetskim policijskim i vatrogasnim igrama te na svjetskim i nacionalnim prvenstvima. Prezentirana je i aktivna uloga Policijske akademije u sklopu Specijalne olimpijade. Naime, Hrvatska je policija članica najvećeg međunarodnog humanitarnog udruženja koje čini više od 40 policijskih organizacija iz cijeloga svijeta. Spomenuto udruženje djeluje pod nazivom The Law Enforcement Torch Run for Special Olympics te promiče ciljeve Specijalne olimpijade noseći olimpijski plamen – kao simbol nade i potpore svim sportašima s intelektualnim teškoćama. Kao zanimljivost navodimo činjenicu da je u okviru spomenute manifestacije na Jarunu bila izložena olimpijska baklja.
 
I sami posjetitelji mogli su se okušati i ogledati u zahtjevnim vježbama kojima se testiraju polaznici Policijske akademije. Na velikome tatamiju (strunjači) demo-timovi različitih klubova pokazali su svoje vrsno svladane vještine. Demo-timovi učenika 4. razreda Policijske škole prikazali su vještine rukovanja oružjem i vještine samoobrane; a svojim su nesvakidašnjim demonstracijama oduševili prisutne gledatelje.

Stranica