Policijska akademija "Prvi hrvatski redarstvenik" sudjelovala na Dubrovnik EXPO 2023

Policijska akademija predstavila programe obrazovanja koje pruža Policijska škola "Josip Jović" i Veleučilište kriminalistike i javne sigurnosti 

Policijska akademija "Prvi hrvatski redarstvenik"  26. i 27. listopada u Studentskom domu Dubrovnik na Dubrovnik EXPO 2023, predstavila svoje programe obrazovanja za zanimanje policajac/policajka.

Riječ je o centralnom događaju u Južnoj Dalmaciji koji promovira obrazovanje i na jednom mjestu povezuje gospodarstvenike, visoko obrazovne institucije, mlade i ostale zainteresirane dionike s ciljem ostvarivanja međusektorske suradnje i uspostavljanja novih poslovnih odnosa i projekata.

Veliki broj maturanata i srednjoškolaca iz Srednje i Južne Dalmacije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine informirao se o važnosti obrazovanja i mogućnostima zapošljavanja u Ministarstvu unutarnjih poslova Republike Hrvatske te im je pružen uvid u različite apekte policijskog zanimanja. 

Na izložbenom pultu su se nalazili informativni materijali, brošure i letci koji su pružali detalje o programima školovanja, uvjetima upisa i mogućnostima koje pruža Policijska akademija. Organizirane su prezentacije i radionice na kojima su policijski službenici dijelili svoja stručna znanja i iskustva s posjetiteljima.  
 
Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik“ predstavila je mogućnost školovanja u Policijskoj školi "Josip Jović" za zanimanje policajac/policajka preko Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka i kroz program srednjoškolskog dvogodišnjeg obrazovanja upisom učenika u treći razred srednje škole. 

Također je prezentiran i program Stručnog preddiplomskog studija kriminalistike Veleučilišta kriminalistike i javne sigurnosti, za kojeg su mladi pokazali izuzetan interes.

U navedeno Dubrovnik EXPO 2023 pružio je priliku za razmjenu znanja i ideja te jačanje suradnje između Policijske akademije i drugih obrazovnih ustanova.
 

Pisane vijesti