Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik“ sudjelovala na Danima Dubrave 2024.

Polaznici Policijske škole "Josip Jović" prisutnima su približili policijsko zanimanje 

Djelatnici i polaznici Policijske škole „Josip Jović“ s članovima Judo kluba „Policijska akademija“ sudjelovali su na kulturno - društvenom događaju „Dani Dubrave 2024“.

Manifestacija je to kulturnog i društvenog karaktera, gdje se prikazuju razna postignuća na području kulture, sporta, umjetnosti i školstva gradske četvrti Dubrava.

Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik“ je pozvana da predstavi svoj rad te postignuća učenika i polaznika Policijske škole. Rad policije iz segmenta kriminalistike prisutnima je predstavio Marko Budimirović, nastavnik stručnog predmeta - kriminalistika.

Polaznici Policijske škole prisutnima su približili policijsko zanimanje te iskoristili priliku za prezentaciju natječaja „Postani policajac/policajka“ koji su u tijeku. Članovi Judo kluba su izveli demonstraciju tehnika policijske samoobrane i elemenata Juda koji su u programu predmeta Sport i samoobrana na Policijskoj školi „Josip Jović“.

Inače, Judo klub Policijska akademija djeluje već više od 25 godina, kontinuirano, svake godine u njegov rad se uključuju polaznici i učenici Policijske škole Josip Jović.

U svibnju 2024. godine u Dubrovniku, zapažen rezultat na Državnom prvenstvu u Judu postigla je učenica 3. razreda Antonela Peći, gdje je u polufinalnoj borbi bila bolja višestruka prvakinja države iz Samobora.

Sudjelovanjem na ovakvim društvenim manifestacijama, Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik" pokazuje otvorenost te uključenost u društvene aktivnosti i suradnju s lokalnim zajednicama.
 
 

Pisane vijesti