Policijska akademija ponovno domaćin instruktora i vodiča službenih pasa iz EU zemalja

U Policijskoj akademiji “Prvi hrvatski redarstvenik” započeo modul 4 FRONTEX-ove obuke instruktora za obuku vodiča i službenih policijskih pasa “European Course for Canine Team Instructor”

U ponedjeljak 4. rujna u Centru za obuku vodiča i dresuru službenih pasa Policijske akademije započela je još jedna međunarodna obuka Agencije za europsku graničnu i obalnu stražu (FRONTEX) pod nazivom “European Course for Canine Team Instructor” koja se provodi za instruktore za školovanje i obuku službenih policijskih pasa a koja će trajati do 10. rujna.
  
Obuku su otvorili projektni menadžer FRONTEX-a Anton Radu  i voditeljica Službe za razvoj policijskog obrazovanja i međunarodnu suradnju Lidija Pentavec, koja je uputila i riječi dobrodošlice u ime Policijske akademije “Prvi hrvatski redarstvenik”.

Naime radi se o četvrtom modulu obuke “Canine teams training M4 indication” koja se sastoji od šest modula. Prvi modul je online ispit i četiri modula praktičnog rada sa psima dok se na kraju obuke polažu certificirani testovi za vodiče pasa/instruktore.

Cilj ove obuke je razvoj i poboljšanje specifičnih vještina i kompetencija Frontexovih certificiranih instruktora/vodiča pasa u području detekcije tvari. Sustav osposobljavanja i certificiranja instruktora/vodiča za službene pse osmišljen je na temelju iskustva država članica i zemalja pridruženih Schengenu kako bi se osigurala usklađenost standarda u cijelom schengenskom području u pogledu osposobljavanja timova vodiča pasa.

Na obuci sudjeluje 30 polaznika i predavača iz 15 europskih zemalja među kojima je i predstavnica Republike Hrvatske, policijska službenica Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa Zvjezdana Kušter sa psom Nick Blade.

 

Pisane vijesti