Policijska akademija organizira skup "Ljudski resursi u suzbijanju terorizma"

Kako bi se suzbio terorizam, ta velika prijetnja današnjice, prvenstveno je potrebno osigurati timove stručnjaka za tu problematiku.

Kako bi se suzbio terorizam, ta velika prijetnja današnjice, prvenstveno je potrebno osigurati timove stručnjaka za tu problematiku. Stoga je uočena i potreba za znanstveno-nastavnim i specijalističkim obrazovnim sadržajima te obrazovnim i istraživačkim ustanovama, koje bi mogle "ponuditi" takvu vrstu stručnjaka.

Budući da i Policijska akademija pripada ustanovama toga tipa, odlučila je, pod pokroviteljstvom ministra unutarnjih poslova Ivice Kirina, organizirati znanstveno - stručni skup pod nazivom "Ljudski resursi u suzbijanju terorizma", a koji će se održati 7. i 8. rujna ove godine na Policijskoj akademiji.

Znanstveni skup obuhvaćat će četiri tematske cjeline, odnosno Znanstveno tehnološki preduvjeti u suzbijanju terorizma; Sigurnosne potrebe MUP-a, ali i gospodarskih subjekata, te civilnog društva, multidisciplinarnost i interoperabilnost timova stručnjaka iz sfere suzbijanja terorizma; Obrazovanje i usavršavanje ljudskih resursa u suzbijanju terorizma i Pravni preduvjeti ustrojavanja cjelovitog obrazovnog sustava za suzbijanje terorizma, svih razina i profila obrazovanja.

Naposljetku, organiziranje skupa prati i međunarodnu obvezu RH s obzirom na članstvo u antiterorističkoj koaliciji, s obzirom na provedbu odredaba raznih međunarodnih dokumenata, odnosno inicijativa u sklopu Europske unije, NATO-a, Vijeća Europe i OESS-a na polju suzbijanja terorizma.

Stranica