Policijska akademija dobila 350 udžbenika English for Border and Coast Guarding

Slika /02_vijesti/2019/07/granica_knjige.jpg

Udžbenik je namijenjen učenju na razini A2 i tematski je prilagođen potrebama granične policije

Kao jedna od najaktivnijih Frontexovih partnerskih akademija, Policijska akademija od Frontexa je dobila 350 udžbenika za učenje engleskog jezika namijenjenih graničnoj policiji.
Cilj je Frontexa, Agencije za europsku graničnu i obalnu stražu, uvođenje najboljih praksi i zajedničkih standarda u postupanja graničnih policija zemalja članica EU-a. Frontex stoga pruža potporu zemljama članicama u organiziranju obuka za službenike granične policije, a iz istog je razloga objavio i udžbenik za učenje engleskog jezika.

Udžbenik je namijenjen učenju na razini A2 i tematski je prilagođen potrebama granične policije. Sastoji se od deset tema vezanih za graničnu policiju i obalnu stražu, a tekstovi su pažljivo odabrani kako bi prikazali stvarne situacije na terenu, koje obuhvaćaju problematiku trgovanja ljudima, temeljna ljudska prava te kontekst čuvanja europskih i međunarodnih granica.

English for Border and Coast Guarding zamišljen je kao udžbenik za specijalizirani tečaj engleskog jezika, ali i za samostalno učenje graničnih policajaca, a prati ga USB memorija sa snimkama za vježbe slušanja. Također mu je pridodan englesko-engleski rječnik ključnih pojmova koji se pojavljuju u ovom području rada te prijepisi zvučnih zapisa. Osim toga, na internetskoj stranici na Frontexovoj Auli mogu se pronaći odgovori za sve vježbe i priručnik za nastavnike s pojašnjenjima i testovima.

Udžbenici će biti važan alat nastavnicima engleskog jezika u Službi za stručno usavršavanje i specijalizaciju, koji među ostalim provode tečajeve jezika i za graničnu policiju. Ovaj će materijal osigurati standardiziranu poduku jezika i olakšati učenje polaznicima tečajeva. Osim toga, dio će udžbenika biti podijeljen policijskim upravama kako bi ih distribuirale postajama granične policije i zaposlenicima kojima mogu pomoći u svakodnevnom radu.

Stranica

Dokumenti