Policija u zajednici - tečaj za kontakt policiju

Započela je edukacija za 21 kontakt policajca iz četiri Policijske uprave   

Na Policijskoj akademiji "Prvi hrvatski redarstvenik" u ponedjeljak, 17. travnja započeo je s radom tečaj za kontakt policajce. Tečaju je nazočio 21 policijski službenik iz PU istarske (7), PU ličko-senjske (2), PU šibensko kninske (4) i PU zadarske (8).

Edukacija će trajati od 17. travnja do 5. svibnja 2023. godine.

Tečaj su otvorili načelnik Policijske akademije "Prvi hrvatski redarstvenik", Josip Ćelić, zamjenik načelnika PU međimurske, Vladimir Faber, voditelj Službe za cjeloživotno obrazovanje, Ilija Jakić i voditelj tečaja Željko Božina.

Cilj edukacije je da polaznici u trotjednom periodu steknu znanja i vještine koje su neophodne za kompetentni rad policijskih službenika na poslovima kontakt policajca na svom području.

Zamjenik načelnika PU međimurske, Vladimir Faber naglasio je kako je svrha Policije u zajednici osnažiti povjerenje između policije i građana, kroz svakodnevno komuniciranje s ciljem rješavanja problema u zajednici. 

Završnim riječima obratio se načelnik Josip Ćelić, koji je ukazao na važnost tečaja za kontakt policiju, kao i da kontakt policajci svakodnevno uspostavljaju izravnu vezu između policije i građana za dobrobit zajednice u kojoj žive.

Kroz tečaj policijski službenici će raditi na poboljšanju komunikacijskih vještina, logičkog razmišljanja i deduktivnog zaključivanja, organizacijskih vještina i vještina motiviranja, vještine pregovaranja i poznavanja lokalne uprave i samouprave, resursa na razini zajednice te drugih društvenih službi i institucija.

Svakako je značajno istaknuti da će kroz nastavu dobiti aktualne podatke o problemima i modelima njihovog rješavanja u suradnji s pojedincima, institucijama, službama ili skupinama u konkretnim lokalnim zajednicama, uz dobro poznavanje njihovih nadležnosti i kompetencija.

Nakon završetka tečaja policijski službenici dobit će uvjerenje da su uspješno završili tečaj za kontakt policajca.

 

Pisane vijesti