Policija u zajednici - tečaj za kontakt policajce

Započeo je radom tečaj za kontakt policajce za 24 policijska službenika   

Na Policijskoj akademiji "Prvi hrvatski redarstvenik" je temeljem Plana policijskog obrazovanja za 2023. godinu, a u organizaciji Službe za cjeloživotno obrazovanje, započeo sa radom tečaj za kontakt policajce za 24 policijskih službenika PU zagrebačke, PU bjelovarsko - bilogorske i PU koprivničko križevačke. 

Ova edukacija od 98 školskih sati trajati će od 27 ožujka do 14. travnja 2023. godine.

Tečaj su otvorili voditelj Službe za cjeloživotno obrazovanje, Ilija Jakić i voditelj tečaja Željko Božina, a s ciljem da polaznici u trotjednom periodu steknu znanja i vještine koje su neophodne za kompetentni rad policijskih službenika na poslovima kontakt policajca na svom području.

U prvom redu su to poboljšanja na područjima komunikacijskih vještina, logičkog razmišljanja i deduktivnog zaključivanja, oganizacijskih vještina i vještina motiviranja, vještine pregovaranja i poznavanja lokalne uprave i samouprave, resursa na razini zajednice te drugih društvenih službi i institucija.

Svakako je značajno istaknuti da će kroz nastavu dobiti aktualne podatke o problemima i modelima njihovog rješavanja u suradnji sa pojedincima, institucijama, službama ili skupinama u konkretnim lokalnim zajednicama, uz dobro poznavanje njihovih nadležnosti i kompetencija.

 

Pisane vijesti