Policija u zajednici: Peti naraštaj kontakt-policajaca

U sklopu provođenja Strategije djelovanja Policije u zajednici, a unutar projekta Reforma operativno-preventivnog rada policije u odori, u petak, 18. lipnja, završava Tečaj za kontakt-policajce V. naraštaja. Tečaj završavaju polaznici iz PU osječko-baranjske, njih 48, i PU požeško-slavonske , njih 6. Tečaj je započeo 31. svibnja ove godine, a završava 18. lipnja i to svečanim zatvaranjem Tečaja i dodjelom Uvjerenja o pohađanju Tečaja. Obuku su kroz ovaj Tečaj prošla ukupno54 polaznika, od kojih je 45 kontakt-policajaca i 9 rukovoditelja. Njihove dužnosti započinju sa 21. lipnjem u matičnim policijskim upravama, a prije toga će svaka policijska uprava organizirati tiskovnu konferenciju na kojoj će se novi naraštaj kontakt-policajaca predstaviti javnosti. Inače, Strategija djelovanja Policije u zajednici predstavlja nastavak reformi koji uključuju transformaciju policije u javni servis građana u poslovima sigurnosti i ujednačavanje hrvatske policije sa standardima policija zemalja Europske unije. Strategija obuhvaća šest projekata, a Reforma operativno-preventivnog rada policije u odori samo je jedan od njih, a podrazumijeva nove modele načina rada policije i to kroz obučavanje kontakt-policajaca. Osnovna svrha novog modela rada policije je da se kroz anketiranje policijskih službenika, ispitivanje javnog mnijenja, neposrednom komunikacijom s policijskim službenicima na terenu te građanima, pronađu najbolja rješenja organizacije policijske službe usklađene s potrebama konkretne lokalne zajednice. Do sada je Ministarstvo unutarnjih poslova organiziralo četiri tečaja a ukupno je kroz ta četiri tečaja obrazovan 231kontakt-policajac i 32 rukovoditelja i to iz šest policijskih uprava. Ustroj i provedba programa rada Tečaja u nadležnosti je Odjela za stručno usavršavanje i specijalizaciju Policijske akademije u suradnji sa radnim skupinama za planiranje, provođenje i praćenje strategije Policija u zajednici i projekta Reforma operativno preventivnog rada policije u odori.

U sklopu provođenja Strategije djelovanja Policije u zajednici, a unutar projekta Reforma operativno-preventivnog rada policije u odori, u petak, 18. lipnja, završava Tečaj za kontakt-policajce V. naraštaja. Tečaj završavaju polaznici iz PU osječko-baranjske, njih 48, i PU požeško-slavonske , njih 6. Tečaj je započeo 31. svibnja ove godine, a završava 18. lipnja i to svečanim zatvaranjem Tečaja i dodjelom Uvjerenja o pohađanju Tečaja.

Obuku su kroz ovaj Tečaj prošla ukupno54 polaznika, od kojih je 45 kontakt-policajaca i 9 rukovoditelja. Njihove dužnosti započinju sa 21. lipnjem u matičnim policijskim upravama, a prije toga će svaka policijska uprava organizirati tiskovnu konferenciju na kojoj će se novi naraštaj kontakt-policajaca predstaviti javnosti.

Inače, Strategija djelovanja Policije u zajednici predstavlja nastavak reformi koji uključuju transformaciju policije u javni servis građana u poslovima sigurnosti i ujednačavanje hrvatske policije sa standardima policija zemalja Europske unije. Strategija obuhvaća šest projekata, a Reforma operativno-preventivnog rada policije u odori samo je jedan od njih, a podrazumijeva nove modele načina rada policije i to kroz obučavanje kontakt-policajaca. Osnovna svrha novog modela rada policije je da se kroz anketiranje policijskih službenika, ispitivanje javnog mnijenja, neposrednom komunikacijom s policijskim službenicima na terenu te građanima, pronađu najbolja rješenja organizacije policijske službe usklađene s potrebama konkretne lokalne zajednice.

Do sada je Ministarstvo unutarnjih poslova organiziralo četiri tečaja a ukupno je kroz ta četiri tečaja obrazovan 231kontakt-policajac i 32 rukovoditelja i to iz šest policijskih uprava. Ustroj i provedba programa rada Tečaja u nadležnosti je Odjela za stručno usavršavanje i specijalizaciju Policijske akademije u suradnji sa radnim skupinama za planiranje, provođenje i praćenje strategije Policija u zajednici i projekta Reforma operativno preventivnog rada policije u odori.

Stranica