Policija i ove godine sudjeluje na utrci „Wings for Life“

Slika topvijesti/2015/travanj/Utrka/TV_policijska_akademija1.jpg

Specifičnost ove humanitarne utrke je prikupljanje sredstava za znan­stvena istraživanja radi pronalaska lijeka za izlječenje oštećenja leđne moždine. 

Foto: MUP

Među desecima tisuća sudionika humanitarne utrke „Wings for life“ koja se održava u Zadru, u nedjelju 3. svibnja 2015. u 13 sati, sudjelovat će više od stotinjak trkača s Policijske akademije. Utrka se trči u cijelom svijetu, a već drugu godinu za redom i u Hrvatskoj. Među prijavljenima je 78 polaznika i polaznica Programa prekvalifikacije srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/ka 2014/2015 Policijske škole „Josip Jović“, koji su ujedno i najbrojniji.

Prijavilo se i 13 polaznika iz prethodne generacije P-9, koji su 2014. godine sudjelovali na utrci, te 11 voditelja, nastavnika i djelatnika Policijske akademije, četvero redovitih studenata Visoke policijske škole i načelnik Policijske akademije Želimir Radmilović.

Ove godine Policijska akademija ugostit će i troje policajaca iz Mađarske. Kao dio zajedničkog tima s Policijskom akademijom sudjelovat će i Zsolt Gerzsényi, László Hajnal iTamás Baán.

Na prošlogodišnjoj utrci „Wings for life“, koja je prvi puta održana u Hrvatskoj, gosti Policijske akademije bili su četvero kolega iz Policijske škole u Slupsku, u Poljskoj; Dariusz Guzowski, Miro­slav Gwadera, Piotraschke Pavel i Tomasz Matusiak koji su ostvarili i zapažene rezultate.

Ove godine će kao i prošle godine trčati će i Krunoslav Borovec, pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave policije i  Snježanu Novićević iz Službe za europske integracije, provedbu i praćenje projekata iz sjedišta MUP-a. Na utrci će sudjelovati i ekipa IPA Sekcije Hrvatske – Regionalnog kluba Koprivnica, u sastavu predsjednik Regionalnog kluba IPA Koprivnica Robert Šarec, dvojica policijskih službenika Policijske postaje Koprivnica, dvoje pripadnika Interventne jedinice policije PU koprivničko-križevačke, policijski službenik Službe kriminalističke policije PU Koprivničko-križevačke, dvije osobe u kolicima Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ Koprivnica i dvije volonterke iste udruge osoba s invaliditetom.

Specifičnost ove humanitarne utrke, koja nosi ime istoimene zaklade sa sjedištem u Austriji, je prikupljanje sredstava za znan­stvena istraživanja radi pronalaska lijeka za izlječenje oštećenja leđne moždine.

Ove godine motu utrke „Trčimo za sve one koji ne mogu“ sudionici iz Policijske akademije pridodali su i geslo humanitarne akcije „Korak za Martinu“ koju je pokrenuo Sindikat policije Hrvatske, glavna podružnica PU vukovarsko-srijemske za kolegicu Martinu Dragičević, koja je teško stradala u prometnoj nesreći. U akciju pomoći Martini Dragičević uključila se i Zaklada policijske solidarnosti čije je geslo „Za tebe – svi!“.

Sudionici utrke „Wings for life“ s Policijske akademije bit će i ove godine prepoznatljivi po plavim majicama sa natpisom „Policijska akademija“ na leđima te natpisom i logom Zaklada policijske solidarnosti i Zagrebački atletski savez sa kojim Policijska akademija i Zaklada policijske solidarnosti ima uspješnu suradnju.



Stranica