Policija i građani- na Jarunu prezentiran rad Ravnateljstva policije

Slika topvijesti/jarun.jpg

Tako je građanima prezentiran onaj dio policijskog posla koji nemaju priliku vidjeti u svakodnevici. Program se sastojao od atraktivnih pokaznih vježbi pripadnika Specijalne i Interventne jedinice policije...

U sklopu obilježavanja Dana policije u subotu, 30. rujna, na zagrebačkom Jarunu, na potezu između ulica Hrgovića i Hrvatskog sokola, posjetiteljima je bio prezentiran rad Ravnateljstva policije. Tako je građanima prezentiran onaj dio policijskog posla koji nemaju priliku vidjeti u svakodnevici. Program se sastojao od atraktivnih pokaznih vježbi pripadnika Specijalne i Interventne jedinice policije, pokaznih vježbi samoobrane Policijske akademije, vježbi Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa (otkrivanje eksplozivnih naprava, detekcija opojnih droga i sl.), prezentacije rada prometne i kriminalističke policije, te izlaganjem i prezentacijom raznih promotivnih materijala.

Pokazne vježbe na Jarunu sa svojim su suradnicima pratili i ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin te ravnatelj policije Marijan Benko, koji su obišli i izložbene prostore.

Poseban interes posjetitelja izazvala je Specijalna policija vježbom zaštite štićenih osoba i oslobađanje talaca iz vozila, te sprečavanje bijega počinitelja uz pomoć službenog psa. Također, posjetiteljima je vrlo atraktivna bila i vježba interventne policije prikaza borilačkih vještina.

Policijska akademija ovom prigodom posjetiteljima je predstavila i vježbe samoobrane uz korištenje posebne „Red man“ opreme za uvježbavanje udaraca i uporabu službene palice, a spontani pljesak izazvao je ministar Kirin kao sudionik prikaza.

 

Stranica