Policajci u utrci Wings for life u Zadru

Slika topvijesti/2015/svibanj/PUZDwingsforlife.jpg

Među natjecateljima sudjelovalo je više od stotinu trkača polaznika Policijske akademije predvođenih načelnikom akademije Želimirom Radmilovićem. Uz njih, kao dio zajedničkog tima, sudjelovali su i mađarski kolege.  

Foto: PU zadarska i MUP
 
U Zadru je u nedjelju, 3. svibnja, po drugi put održana utrka "Wings for life" na kojoj je sudjelovao rekordan broj natjecatelja, više od četiri tisuće. Među natjecateljima sudjelovalo je više od stotinu trkača polaznika Policijske akademije predvođenih načelnikom Policijske akademije Želimirom Radmilovićem. Uz njih, kao dio zajedničkog tima, sudjelovali su i mađarski kolege Zsolt Gerzsényi, László Hajnal i Tamás Baán.
 
Ove godine u Zadru je ponovno trčao i pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec, te policijske službenice Snježana Novićević iz Službe za europske integracije, provedbu i praćenje projekata iz sjedišta MUP-a i Iva Balgač iz Službe za stratešku međunarodnu policijsku suradnju.
 
Uz policajce drugih policijskih uprava trčalo je i petnaest policijskih službenika Policijske uprave zadarske.
 
Za utrku se prijavilo 78 polaznika i polaznica Programa prekvalifikacije srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/ka 2014/2015 Policijske škole "Josip Jović", koji su ujedno i najbrojniji.
 
Prijavilo se i 13 polaznika iz prethodne generacije P-9, koji su 2014. godine sudjelovali na utrci, te 11 voditelja, nastavnika i djelatnika Policijske akademije i četvero redovitih studenata Visoke Policijske škole.
 
Sudjelovala je i ekipa IPA Sekcije Hrvatske – Regionalnog kluba Koprivnica u sljedećem sastavu: predsjednik Regionalnog kluba IPA Koprivnica Robert Šarec, dvojica policijskih službenika Policijske postaje Koprivnica, dvoje pripadnika Interventne jedinice policije PU koprivničko-križevačke, policijski službenik Službe kriminalističke policije PU koprivničko-križevačke, dvije osobe u kolicima Udruge osoba s invaliditetom "Bolje sutra" Koprivnica i dvije volonterke navedene udruge osoba s invaliditetom.
 
Specifičnost ove humanitarne utrke, koja nosi ime istoimene zaklade sa sjedištem u Austriji, prikupljanje je sredstava za znan­stvena istraživanja radi pronalaska lijeka za izlječenje oštećenja leđne moždine.
 
Ove godine motu utrke "Trčimo za sve one koji ne mogu" sudionici iz Policijske akcije pridodali su i geslo humanitarne akcije "Korak za Martinu" koju je pokrenula podružnica Sindikata policije Hrvatske PU vukovarsko-srijemske za kolegicu Martinu Dragičević, koja je teško stradala u prometnoj nesreći. U akciju pomoći Martini Dragičević uključila se i Zaklada policijske solidarnosti čije je geslo "Za tebe – svi!".
  
Ova humanitarna utrka, koja se istovremeno trči diljem svijeta, posvećena je prikupljanju sredstava za istraživanje liječenja bolesti i oštećenja leđne moždine.
 
Svi sudionici utrke iz redova policije naglasili bili su izuzetno motivirani za sudjelovanje u utrci, a neki su istrčali i više od 30 kilometara.
 
Ovaj veličanstveni događaj uveličala je i akrobatska grupa "Krila oluje", koja je preletima pozdravila natjecatelje i tisuće gledatelja na zadarskoj rivi. Svoj doprinos utrci, osim izravnim sudjelovanjem 15 djelatnika u utrci, PU zadarska na čelu s načelnikom Nevenom Paškalinom dala je u osiguranju utrke i cijelog događanja.


Stranica