Polic i Ja - razgovori o društvu: Predavanje Slavka Goldsteina

Slika topvijesti/2014/veljaca/slavko goldstein/slavko_goldstein_mala.jpg

Publicist, nakladnik i političar g. Slavko Goldstein održao je u petak, 7. veljače, u Kino dvorani Policijske akademije, polaznicima Policijske akademije i zaposlenicima MUP-a autobiografsko predavanje iz vremena 2. svjetskog rata. Svoje predavanje je potkrijepio i činjenicama koje je zapisao u svojoj knjizi, a opisuju položaj u društvu pripadnika židovske zajednice u vrijeme nacističkog i fašističkog režima. Svrha ovog predavanja je bila upoznati polaznike Policijske akademije kako isključivost i diskriminacija u svim oblicima može dovesti do tragedije velikih razmjera. No, Slavko Goldstein je naglasio kako se nikada ne smije generalizirati i poistovjećivati narod s određenim režimima jer, u suprotnom, nikada nećemo napraviti korak koji vodi do nediskriminirajućeg društva.

Foto: MUP

Publicist, nakladnik i političar g. Slavko Goldstein održao je u petak, 7. veljače, u Kino dvorani Policijske akademije, polaznicima Policijske akademije i zaposlenicima MUP-a autobiografsko predavanje iz vremena 2. svjetskog rata. Svoje predavanje je potkrijepio i činjenicama koje je zapisao u svojoj knjizi, a opisuju položaj u društvu pripadnika židovske zajednice u vrijeme nacističkog i fašističkog režima.

Svrha ovog predavanja je bila upoznati polaznike Policijske akademije kako isključivost i diskriminacija u svim oblicima može dovesti do tragedije velikih razmjera. No, Slavko Goldstein je naglasio kako se nikada ne smije generalizirati i poistovjećivati narod s određenim režimima jer, u suprotnom, nikada nećemo napraviti korak koji vodi do nediskriminirajućeg društva.

Nakon ovog izuzetno posjećenog i poticajnog predavanja g. Slavka Goldsteina uslijedila su pitanja u kojima se g. Goldstein osvrnuo i na razmišljanja o gubitku hrvatskog nacionalnog identiteta ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju te na pitanje kako zacijeliti rane i obnoviti povjerenje nakon Domovinskog rata.

G. Goldstein smatra da Republika Hrvatska ni u kom slučaju, svojim ulaskom u Europsku uniju, ne gubi svoj nacionalni identitet već ga naprotiv učvršćuje promovirajući i zaštićujući hrvatsku kulturnu baštinu koristeći pritom EU fondove i resurse.

Odgovarajući na pitanje o Domovinskom ratu g. Goldstein je naglasio da se događaje i stradanja iz Domovinskog rata ni u kom slučaju ne smije zaboraviti ali ni na tadašnjim emocijama graditi suvremene odnose i nediskriminirajuće društvo.



Stranica