Polaznici škole „Josip Jović“ posjetili Centar za autizam u Zagrebu

Slika topvijesti/2018/02_veljaca/autizam_00.jpg

Naučili su kako prepoznati osobu s intelektualnim teškoćama i kako prema njoj postupati u obavljanju policijskog posla za koji se obrazuju

Foto: Policijska akademija

Polaznici Policijske škole „Josip Jović“ nastavljaju tradiciju prijateljskog druženja kroz sport s osobama s intelektualnim teškoćama pružajući im na taj način potporu i nekoliko sati veselja od svakodnevnih teškoća s kojima se susreću. U petak, 16. veljače polaznici Policijske škole "Josip Jović" posjetili su Centar za autizam u Zagrebu. 

S korisnicima Centra odigrali su nekoliko utakmica združene odbojke, koja se kao i neki drugi sport, igra na način da su ekipe mješovite, odnosno članovi ekipa su u jednakom omjeru. U ovom slučaju su to bili polaznici i polaznice Policijske škole i korisnici Centra.

Polaznice i polaznike škole „Josip Jović“ dočekala je ravnateljica Centra za autizam Žarka Klopotan poželjevši im dobrodošlicu i ugodan boravak, a nakon sportskog dijela, u kojem nije bila važna pobjeda već zajedništvo igrača i navijača, profesorica kineziologije Andrijana Đumlan-Cetin, povela je polaznike u obilazak Centra.

Kroz veselo druženje polaznici su upoznali rad Centra i način na koji se stručno osoblje, uz mnogo truda i ljubavi, brine o korisnicima kroz program osnovnog obrazovanja osoba s intelektualnim teškoćama. Također su naučili kako prepoznati osobu s intelektualnim teškoćama i kako prema njoj postupati u obavljanju policijskog posla za koji se obrazuju.  



Stranica