Polaznici Policijske škole uljepšali predvorje Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb

U sobama Policijske akademije danima su se izrađivala papirnata srca u origami tehnici koja su pronašla svoje mjesto na šarenom drvcu privremenog doma malih pacijenata

Polaznice Policijske škole još jednom su posjetile Kliniku za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Zagreb i okitile prostor ukrasima koje su same izradile. 
 
Polaznici Policijske škole „Josip Jović“ tijekom uskršnjih blagdana organizirali su prikupljanje igračaka za male pacijente Klinike za pedijatriju u suradnji sa sestrom Bernardicom Pračić iz KBC-a Zagreb. 
Oduševljenje i sretna lica malih pacijenata kojima plišana igračka, slikovnica, poruka prijateljstva i potpore mnogo znače u teškim trenucima odvajanja od obitelji i boravka u bolnici, ispunila su njihova srca. 
Tada se rodila ideja da se za drvce u predvorju Klinike izrade novi ukrasi koji će zamijeniti šarena uskršnja jaja. 
 
U sobama Policijske akademije, u kojima borave polaznice Policijske škole, danima su se izrađivala papirnata srca u origami tehnici, koja su u utorak, 24. svibnja, pronašla svoje mjesto na šarenom drvcu privremenog doma malih pacijenata. 
 
Sestra Bernardica Pračić, organizatorica akcije prikupljanja igračaka, koja ulaže izniman trud kako bi uljepšala prostorije namijenjene liječenju djece reagirala je objavom na društvenoj mreži što prenosimo u cijelosti:
 
„Zorom ranom dolazeći na posao ugledala sam krošnju, drvo koje je ukrašeno srčekima u crvenoj, plavoj i bijeloj boji. Ona simboliziraju  Hrvatsku i sve njezine stanovnike koji su pohrlili i otvorili svoja srca zajedno s djecom i mnogim institucijama. Darovali su igračku, a djeca svoj osmijeh. „Džoker zovi“ sinoć predvečer urodio je ovom lijepom krošnjom koju su osmislile polaznice Policijske akademije kako bi danas dječji šareni ulaz dobio točku na „i“  i obradovao mnoga dječja srca te zadivio prolaznike i djelatnike. MUP čuva našu djecu i uvijek na poziv i na vrijeme na cilju!“
 
Prijateljstvo i suradnja Policijske škole i Klinike za pedijatriju nastavit će se u daljnjim prikupljanjem igračaka, ali i osmišljavanjem novih ideja za uljepšavanje prostora u kojima borave mali pacijenti. 


Stranica