​Polaznici Policijske škole sudjelovali u utrci Wings For Life, unatoč pandemiji koronavirusa

Kilometrima daleko jedni od drugih 77 sudionika ove je godine tako zajedno pretrčalo 783,96 km i osvojilo izvrsno 56. mjesto u ukupnom međunarodnom poretku klubova

U nedjelju, 3. svibnja 2020. godine  u 13 sati u cijelom je svijetu održana utrka  Wings For Life World Run. Utrka je to humanitarnog karaktera, a cilj joj je prikupljanje sredstava za pronalazak lijeka za pomoć osobama s ozljedom leđne moždine. 

U Hrvatskoj utrka je po prvi put održana 2014.godine: tada su polaznici, studenti i djelatnici Policijske akademije sudjelovali prvi put na tom velikom međunarodnom humanitarnom događaju.
Ove  godine u Zadru je trebala biti održana sedma utrka u Hrvatskoj i sedma utrka u kojoj će sudjelovali polaznici Policijske škole „Josip Jović“. Pandemija koronavirusa cijelom je svijetu poremetila planove pa je zbog toga i ovaj veliki sportski događaj, koji je svake godine u Zadru okupljao nekoliko tisuća sudionika - otkazan.

Međutim, sportski duh i upornost trkača potaknuo je organizatore da na nov način osmisle utrku pa je omogućeno sudjelovanje putem mobilne aplikacije.
Naime, otvorena je mogućnost individualnog trčanja na otvorenom prostoru gdje svaki pojedini sudionik može poštivati sve mjere predostrožnosti i zaštite od širenja pandemije. Nije izostalo ni  virtualno vozilo „presretač“, koje u trenutku dostizanja trkača označava kraj njegove utrke i bilježi rezultat.

Polaznici i djelatnici Policijske škole sudjelovali su u utrci kao sudionici kluba tradicionalnog imena „MUP RH – Policijska Akademija“.

Kilometrima daleko jedni od drugih 77 sudionika ove je godine tako zajedno pretrčalo 783,96 km i osvojilo izvrsno 56. mjesto u ukupnom međunarodnom poretku klubova.
Najbolji rezultat u timu ostvario je polaznik Josip Turković, pretrčavši 22,85 km. Odmah za njim slijede sjajni Josip Nađ s pretrčanih 21,52, Andrej Pavlić s 20,14 km, Filip Peraić s 20,05 km. Dvojica polaznika završila su svoju utrku nakon  18-og kilometra, troje njih nakon 16-og kilometra, desetero nakon 15-og, petero nakon 14-og, osmero nakon 12-og, sedmero nakon 11-og, osmero nakon 10-og kilometra. 

Rezultati svih ostalih članova tima izvrsni su i poručuju svima kako se zajedništvo i timski duh ne može slomiti ni u nepredvidivim okolnostima kakve je ove godine cijelome svijetu nametnula pandemija koronavirusa.

Ministarstvo unutarnjih poslova, na prijedlog voditeljice Policijske škole, Renate Odeljan doniralo je ukupan iznos uplaćene startnine za ovogodišnju utrku koja je bila planirana u Zadru, u humanitarni fond Zaklade Wings for life, a sudionici tima MUP RH – Policijska akademija zajedno poručuju svima koji ne mogu trčati: „Mi smo danas trčali za vas!“

Stranica