Polaznici Policijske škole sudjelovali u prvom zabavnom sportskom natjecanju u Osnovnoj školi „Ivana Filipovića“ u Zagrebu

U sportskoj dvorani Osnovne škole „Ivana Filipovića“ u Zagrebu, održano je prvo sportsko natjecanje u sklopu EU Projekta „Kreativne terapije u radu s djecom i odraslima s invaliditetom – aktivni i vidljivi u zajednici“ 

U četvrtak, 12. svibnja u sportskoj dvorani Osnovne škole „Ivana Filipovića“ u Zagrebu, održano je prvo sportsko natjecanje u sklopu EU Projekta „Kreativne terapije u radu s djecom i odraslima s invaliditetom – aktivni i vidljivi u zajednici“ koji Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb provodi u suradnji s Dnevnim centrom za rehabilitaciju djece i mladeži Mali dom – Zagreb.
 
Policijska akademija, Policijska škola „Josipi Jović“ niz godina surađuje s Gradskim društvom Crvenoga križa Zagreb u raznim humanitarnim, edukativnim, sportskim i kulturnim projektima s ciljem širenja svijesti o potrebi prihvaćanja osoba s teškoćama kao ravnopravnih članova društva.
 
Takvi projekti ujedinjuju i potiču na zajedništvo u realizaciji cilja bez obzira na dob, obrazovanje, profesionalno usmjerenje teškoće ili sposobnosti. Sportske i zabavne aktivnosti jedan su od najboljih načina stvaranja povjerenja, prijateljstva, osjećaja potpore i afirmacije za osobe s teškoćama pa su upravo s tim ciljem u ovome natjecanju sudjelovale polaznice i polaznici Policijske škole.
 
Pred punim i glasnim tribinama, u sportskom natjecanju sudjelovalo je 50 natjecatelja u pet šarenih ekipa koje su činila osnovnoškolska djeca, mlade odrasle osobe, osobe s invaliditetom i umirovljenici. Snage u natjecanju odmjerili su učenici Osnovne škole „Ivana Filipovića“, korisnici Programa poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške za osobe s intelektualnim oštećenjem, umirovljenici iz Doma za starije osobe Maksimir, polaznici Policijske škole „Josip Jović“ te članice odbojkaškog kluba „Dinamo“ koje su činile studentice i srednjoškolke, a pobjednici natjecanja bili su svi.
 
Sportsko natjecanje otvorila je izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, voditeljica Odjela za profesionalnu rehabilitaciju, zapošljavanje i usluge u zajednici iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Sandra Čirkinagić. 
 
Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zagreb Petar Penava istaknuo je da se ovakvim projektima nadograđuje kvaliteta poludnevnog boravka za korisnike Programa poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške za osobe s intelektualnim teškoćama, te oni u punom smislu riječi predstavljaju misiju Crvenoga križa. Ta misija znači povezivanje mladih ljudi, učenika osnovnih i srednjih škola, studenata, osoba s intelektualnim teškoćama, korisnika domova za starije osobe i polaznika Policijske akademije, budućih policijskih službenika.
 
Uz učenike osnovnih i srednjih škola, studente, volontere, roditelje i skrbnike, ravnateljicu škole domaćina te organizatore i klaunicu, natjecanje su s tribina srčano bodrili i predstavnici Centara za socijalnu skrb iz više zagrebačkih podružnica, domova za starije, Policijske akademije, zagrebačkih fakulteta i škola.
 
Za polaznike Policijske škole sudjelovanje u ovakvim projektima razvija socijalne vještine i gradi kompetencije za buduće zanimanje koje prije svega znači pružiti podršku, sigurnost i povjerenje svakome članu zajednice bez obzira na različitosti.

Pisane vijesti