Polaznici Policijske škole šesti put na utrci Wings For Life

Tim „Kadetska bojna & Policijska akademija“ zauzeo je 56. mjesto u ukupnom svjetskom poretku od 2.347 timova

U nedjelju, 5. svibnja, u Zadru je održana međunarodna humanitarna utrka Wings For Life World Run na kojoj su već tradicionalno sudjelovali polaznici, studenti i djelatnici Policijske akademije. Ova globalna utrka održava se u isto vrijeme na više desetaka lokacija diljem svijeta od 2014. godine, od kada u njoj sudjeluju i predstavnici Policijske akademije. Moto utrke je "Trčimo za one koji ne mogu", a cilj je prikupiti sredstva za znanstvena i klinička istraživanja leđne moždine.

Polaznike 14. naraštaja Policijske škole predstavljalo je 50 polaznica i polaznika koji su trčali u timu s kadetima Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“, čime je nastavljena suradnja tih dviju obrazovnih ustanova u sportskim i humanitarnim aktivnostima.

Tim pod nazivom „Kadetska bojna & Policijska akademija“ zauzeo je 56. mjesto u ukupnom svjetskom poretku od 2.347 timova, pretrčavši ukupno 805,68 kilometara. Najbolji rezultat u timu ostvario je kadet Hrvatskog vojnog učilišta Alen Čretni sa sjajnih 45,13 km, a još pet članova tima pretrčalo je više od 20 km. To je polaznik Policijske škole Alen Berda koji je pretrčao 24,05 km, kadet Hrvatskog vojnog učilišta Marko Pedić s pretrčanih 21,26 km, te polaznici Policijske škole Muhamed Halilčević sa 20,31 km, Josip Ostojić sa 20,05 km, te Antonio Čuljak  sa 20,03 km.  

Iako sportski rezultati svih članica i članova tima nisu zanemarivi, najveću čestitku zaslužuje rezultat ostvaren samim sudjelovanjem u utrci, kojim su ovi mladi ljudi pokazali spremnost da se uključe u svaku aktivnost kojom mogu pomoći građanima i svim ljudima bez obzira u kojem se dijelu svijeta nalaze.

Svoje zajedništvo istaknuli su riječima kojima su opisali svoj tim „Kadetska bojna & Policijska akademija“:
„Kadeti Hrvatske vojske i polaznici Policijske akademije Hrvatske policije zajedničkim snagama pokazuju kako su uvijek tu za potrebite i za one koji ne mogu, te kako im služe i dok su u odorama i dok nisu! Hrvatski vojnik i hrvatski policajac uvijek je uz narod!“.

Stranica