Polaznici Policijske škole obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Slika topvijesti/2015/studeni/polaznici_skole_obiljezavanje_vukovar/tekst_1.jpg

Polaznici 11. naraštaja Policijske škole Josipa Jovića obilježili Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 18. studenoga 1991. godine 

Foto: MUP

Polaznici Programa srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/ka sudjelovali su u utorak, 17. studenoga 2015. godine, na obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara paljenjem svijeća u Ulici grada Vukovara u Zagrebu kod Koncertne dvorane „Vatroslav Lisinski“. U svečanom postroju sudjelovalo je 60 polaznica i polaznika te pripadnici Interventne policije Policijske uprave Zagrebačke, Vojnog ordinarijata i počasne bojne Hrvatske vojske. Obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, koje pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović organizira Klub veterana 148. brigade HV-a, nazočili su i brojni uglednici i građani koji su došli paljenjem svijeća odati počast gradu heroju.

Osim u središtu Zagreba, paljenje svijeća organizirano je i u Vukovarskoj ulici u zagrebačkoj Donjoj Dubravi gdje su veterani iz 145. brigade obilježili Dan sjećanja, a na kojem je sudjelovalo i 15 polaznika i polaznica 11. naraštaja.

Nakon svete mise za žrtve Vukovara i Škabrnje u crkvi Sv. Mati Slobode, u srijedu 18. studenoga 2015. godine, na zagrebačkom Jarunu, koncertom "Bogu i domovini" obilježit će se sjećanje na žrtve Vukovara i Škabrnje. Na koncertu će nastupiti zbor Policijske akademije, tamburaški orkestar i vokalni sastav Ministarstva unutarnjih poslova s prigodnim programom pod vodstvom prof. Nevenke Pavleković.

U znak sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje svijeće su zapaljene i u krugu Policijske akademije, ispred spomen ploče prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu prigodom prvog posjeta Policijskoj akademiji i obraćanja polaznicima tečaja Prvi hrvatski redarstvenik.



Stranica