Polaznici Policijske škole najbolji na humanitarnoj utrci

Povod organizacije ove utrke bio je obilježavanja 13 godina postojanja Zaklade policijske solidarnosti

Humanitarna atletska utrka za djecu i odrasle pod nazivom „I ja imam prijatelja policajca“, održala se 27. travnja u Slavonskom Brodu. Povod organizacije ove utrke bio je obilježavanja 13 godina postojanja Zaklade policijske solidarnosti u Republici Hrvatskoj.
Želja je bila ovom cestovnom utrkom približiti policiju građanima i podići svijest o tome da su policajci njihovi prijatelji.
Utrku su organizirali Policijska uprava brodsko-posavska i Zaklada policijske solidarnosti uz veliku pomoć Ultramaraton kluba Mazator iz Slavonskog Broda. Start utrke označio je korisnik pomoći Zaklade policijske solidarnosti Filip Odobašić, dijete policijskog službenika PU požeško-slavonske koji boluje od distrofije mišića, a Zaklada je u nekoliko navrata pomagala obitelji Odobašić oko troškova liječenja, ali i kod kupnje dizala koje su ugradili u svojoj obiteljskoj kući kako bi Filipu olakšali kretanje u invalidskim kolicima.
Na utrci od pet kilometara uz građane i policijske službenike sudjelovalo je i 22 polaznica i polaznika Policijske škole „Josip Jović“. U kategoriji policijskih službenika „pomeli“ su konkurenciju i osvojili pet medalja. Prva tri mjesta u muškoj kategoriji policajaca osvojili su polaznici: 1. mjesto Dalibor Sovilj, 2. mjesto Ante Sokol i 3. mjesto Alan Vidaković.
U kategoriji policajki najbolji rezultat imala je polaznica  Gloria Antoliš, dok je na 2. mjesto zasjela polaznica Martina Dogan.
Načelnik Policijske uprave brodsko-posavske Antun Valić uručio je zahvalnice za sudjelovanje i podršku u organizaciji humanitarne utrke upravitelju Zaklade policijske solidarnosti Dubravku Novaku, potpredsjednici Upravnog odbora Zaklade Heleni Biočić te Policijskoj školi „Josip Jović“ u čije ime je zahvalnicu primio Dalibor Sovilj.
Čestitamo svima na ostvarenim rezultatima i želimo puno uspjeha u radu Zakladi policijske solidarnosti.
 

Stranica