Polaznici Policijske škole „Josip Jović“ sudjelovali u glazbeno-scenskom djelu „Zemlja mojih snova“

U realizaciji su, uz prominentne umjetnike Tarika Filipovića, Borka Perića i Ivanu Husar, sudjelovali i polaznici Policijske škole „Josip Jović“

          U punoj Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog korisnici Programa poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške za osobe s intelektualnim oštećenjem održali su glazbeno-scensku priredbu pod nazivom „Zemlja mojih snova“. Kroz glumu, pjesmu, ples i likovno stvaralaštvo na pozornici su dočarali idealni svijet mašte i svoju viziju najpoznatijih bajki naše mladosti. Oduševljena publika svaku je točku podržala gromoglasnim pljeskom, smijehom i suzama.
            Predstava je rezultat višemjesečnog rada s korisnicima četiri područna centra Crvenog križa, koji su sami osmislili sadržaj točaka u suradnji s redateljem Mariom Kovačem, plesnim pedagogom Brankom Bankovićem, glazbenom umjetnicom Anom Majdak Fak, likovnom umjetnicom Klarom Rusan te suradnicama Petrom Radin i Ivom Lipovac.
            U realizaciji su, uz prominentne umjetnike Tarika Filipovića, Borka Perića i Ivanu Husar, sudjelovali i polaznici Policijske škole „Josip Jović“. Društvom i osobnom interakcijom potrudili su se pomoći korisnicima, kako u izvedbi priredbe, tako i u razbijanju treme pred nastup. Uz kekse i sok proveli su ugodnih par sati u razgovoru s izvođačima tijekom kojeg su jedni drugima prenosili svoja iskustva. Jedna polaznica opisuje: „Izuzetna mi je čast bila biti dio ovog druženja - korisnici su bili veoma dragi, toplo nas dočekali i dokazali da se uz trud, želju i slogu zaista sve može! Iskreno se nadam da će biti još ovakvih druženja koja nas podsjete kako i mali znakovi pažnje mogu donijeti puno radosti“.
            Priredbu su pohodili i djelatnici Policijske akademije "Prvi hrvatski redarstvenik", među njima i načelnik Policijske škole „Josip Jović“ Mario Bošnjak čiji su dojmovi o događaju ispunjeni pozitivnima emocijama: „Priredbom sam osobno oduševljen, nisam se stao smijati i pljeskati cijelo vrijeme - sve pohvale Gradskom društvu Crvenog križa, Malom domu i Gradu Zagrebu koji je podrška cijeloj toj priči. Ovim projektom smo samo potvrdili ono što cijelo vrijeme radimo, da unutar operativnog sastava Policije i samih kadeta Policijske škole postoje ljudi koji su izrazito humani, što i je osobina koju tražimo prilikom selekcijskog postupka.
            Suradnja Crvenog križa i Policijske akademije "Prvi hrvatski redarstvenik" je dugogodišnja, trajna i zapravo neraskidiva. Policijska škola u tom dijelu nalazi načine da kroz suradnju u umjetničkom aspektu pošalje jednu snažnu poruku da smo mi kao policijski službenici dio društva i da u svakom trenutku možemo, želimo i trebamo pomagati ljudima, pogotovo kada su u pitanju društveno ranjive skupine.

Stranica