Polaznici Policijske škole "Josip Jović" na hodočašću u Vukovaru

Hodočašće polaznika u Vukovar organizirala je Samostalna služba za suradnju s Vojnim ordinarijatom u Republici Hrvatskoj

Dana 19. studenoga 2022. u ranim jutarnjim satima s Policijske akademije, 5 autobusa sa dvije stotine i pedeset polaznika zaputilo se put herojskog grada Vukovara. Njihovo hodočašće u Vukovar započelo je svetom misom u crkvi Svetog Filipa i Jakova, koju je predvodio biskupski vikar za pastoral u MUP-u Frano Musić, nakon koje su obišli Franjevački samostan, gdje su imali priliku pogledati dokumentarac o ratnim zbivanjima u Vukovaru. 
Obišli su i Mjesto sjećanja u Vukovarsku bolnicu, a  procesija se nastavila odlaskom u Spomen dom Ovčara. Tamo su se molitvom prisjetili svih nedužno stradalih i tako odali počast svim žrtvama grada Vukovara. Odavanje počasti nastavilo se odlaskom  na Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata. 

Polaznici su obišli Vodotornj i Spomen križ, te Spomen obilježje za 97 poginulih i nestalih policajaca u obrani Vukovara.

Posljednja destinacija koju su obišli je bio Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, gdje su vidjeli fotografije, videosnimke, ali i čuli autentična ratna izvješća junaka obrane Vukovara, Blage Zadre.
 

 

Stranica